2015. augusztus 24.

Hétfői kávészünet #5 (Danshi Koukousei no Nichijou; Jennifer L. Armentrout - Luxen 3. - Opál )

Sziasztok! Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ezek a nyári szüneti hétfők mindig megragadnak, inspirálnak.
Nagyon sok megosztani való dolog nincs, azért hoztam szórakoztató témákat.

Most egy animét és egy könyvet ismertetnék, amik kikapcsoltak az elmúlt időszakban.


Az előző hétvégén nézett anime:

Danshi Koukousei no Nichijou

Már az első 5 perc után dőltem a nevetéstől. Ezt már a mű leírásában is megfogalmazták: tömény vígjáték. 

Középiskolás fiúk hétköznapi élete a címe magyar fordításban. Így már meg is kapjuk róla a legfontosabb információkat. 

Fiúk, középiskola, hülyülés, sőt az epizódok végén kapunk egy kis ízelítőt az ellenkező nem középiskolai mindennapjaikról. Sok helyen ez a két történetszál összefut. Ekkor kezdődnek alapvetően a vicces jelenetek. 

A fiúk nem akarnak csajozni, mégis képesek óvodás módra ellopni a lánytestvéreik alsóneműit. Bár már lassan közelítenek a felnőtt korhoz, mégis képzeletbeli szerepjátékokat játszanak való életben, vagy csak gyerekjátékokkal ütik el az amúgy is szürke hétköznapjukat. 

Emellett néha megismerhetjük a fiúk lovagias, rendes oldalukat, ahol segítenek bajba jutott lányokon. (akikről persze később kiderül, ők sem cukorból vannak.. ó, kis naivak ) 

A lányok teljesen tsundere jellemre épülnek és ahol meg lehet verni a fiúkat, meg is teszik szemtelenül. Kihasználják őket, néhol még ki is harcolják, hogy fizessenek nekik a fiúk.
A mű rengeteg kicsi pár perces jelenetekből áll, rengeteg csattanóval a végén.



Másik nagy heti élményem a könyveknél található.

Jennifer L. Armentrout - Luxen 3. - Opál

Az első két kötet elment, most nem szerettem volna monológot írni a könyvek hátoldalán levő történet leírásból, valójában miről szól ez a sorozat. Inkább leírnám a személyes élményeim a kötetekről.

2. kötet végén derül csak fény a valódi érzelmekre, és akkor mondják ki egymásnak.
Már a 3. kötet kb. 250 oldalánál is túlvagyok. Vagy 5x is előfordult vetkőzős sztori, mégis sehova nem jut ez a cselekményszál (amin később jót lehet röhögni, sőt Kat és Daemon is optimistán állnak hozzá), mert valami/valaki mindig megzavarja őket. Emiatt ők megmutatják az olvasóknak azt a párkapcsolati oldalt is, aminél nem az ágybeli történések adnak okot a kapcsolat fenntartásához, hanem bemutatják az ölelések, és együttalvások (szigorúan ruhában *tudom spoiler* ) meg a randevúk mindennapi örömét.

Akciójelenetek találóak, izgalmi állapotot fenntartja. A könyvek végén plusz jelenetek Daemon szemszögéből. Féltékenységek, civódások tömkelege előfordul a jelenetekben.

Főbb célzata szerintem ennek a könyvnek egyszerűen: a párkapcsolatokban levő bizalom felépítése és megtartása. A párosnak meg kell tanulnia egymást megérteni, megbízni egymásban és ne menjenek a saját fejük után (amit mindig megtesznek a "már csak azért sem csinálom, amit ő mond " alapon ) àemiatt is történnek meg velük a balesetek, sőt tragédiák is. Persze, ezután saját magukat hibáztatják a történtekért, önmarcangolásuk közepette meg nem képesek a másikat meghallgatni, így belecsöppenünk valami tini drámába, ahol a lányok közül mindenki sír és hisztizik, a fiúknak meg az egójuk fenn van az egekben.

A harmadik kötet végében legalább 5 fordulat van, amire nem lehet számítani. Tetszik a kötetekben a váratlan fordulatok, mert nem jövünk rá hamarabb, hogy mi történhet.

A legfontosabb talán itt a család és a barátságok megtartása, kibékítése. Fontos, hogy senki ne önkényeskedjen a csapatban, hanem együtt dolgozzanak. Nagy nehezen sikerül kialakítani, de Blake, aki kívül álló ebből a csapatból, sok vizet felzavar a történetben, emiatt az egész csapat kezd széthullani, mert senki nem mer bízni a másikban.

Végül a kötet legfontosabb akciójában (barátaik kiszabadításában) együttműködve közösen dolgozzák ki a mentő stratégiát.

A harmadik kötet vége teljesen lesokkolt. gyorsan történnek a cselekmények, kétségbeesés, és végül... jó, ezt most nem árulom el.