2015. augusztus 30.

Középiskolai gubancok, avagy jövök suli, rettegj!

Sziasztok! Tudom, ritkán járok erre fele. Próbálom behozni magam, hiszen, mint annyi velem egyidős és nálam fiatalabbak is felkapták a fejüket, hogy már csak 2 nap és rugdosnak minket a vesztőhelyünkre... iskola...olyan nosztalgikus.

Pár dolgot említek nektek, amit általában előfordulnak a középiskolai kezdések zavaraiban. Röhögésre felkészülni... aztán rájössz, hogy a valóság sem vicc.

Elvárás:

Az első 2 osztályfőnöki órán minden szép és jó.. meg hasznos információkkal ellátnak. Minden információval. Még órarendet is kaptok teljes félévre/ egész évre. Már azt is tudjátok, mi várható a vizsgákon.

Valóság:

Mivel tanárjelöltjeinknek is csak tegnap adták oda a "szupertitkos" információkat a tanévvel kapcsolatban... azért sajnálom őket, ők is csak annyit tudnak, hogy ma be kellett jönniük, azt is csak ma tudták meg tanévnyitó előtt, hogy melyik osztályhoz kullogjanak be. Következmény: senki nem tud semmit. Órarend? Hát... novemberre lesz, annyit tudunk. Vizsga? Ne legyetek ennyire türelmetlenek, úgyis megvágunk párotokat. Tantárgyak.. hát én csak az osztályfőnök vagyok, honnan kéne tudnom?! Tankönyv? Kérdezzétek az igazgatóságot.

Elvárás:

Mindent be tudsz fizetni.. de tényleg.

Valóság:

Örülsz, hogy a reggelit meg tudtad venni, és az őseid pechedre nem elsején kapja a fizetést, hanem 10-én.. és próbálsz elpárologni, hogy le vagy anyagilag égve.

Elvárás:

Kevés és könnyű órarend. Házi beadandó, amire vagy 1-2 heted, vagy minimális.

Valóság:

Mehetsz az első busszal reggel, hogy beérj 7-re, ne is számíts rá, hogy végzel 4 óra előtt. Plusz, a pénteken örömtáncot jársz, hogy 1-kor végzel. Teljesen normális számodra a 7-8 órás menetrend... és elgondolkozol, hogy a szüleidet ennyi szenvedésért még meg is fizetik. Aztán hazabattyogsz 5-re és még leülhetsz a temérdeknyi házi feladathoz, amit ma adtak... holnapra. Aztán drága édesanyád közli, hogy ne ülj a gépnél egész nap, húzz mosogatni.

Elvárás:

Minden órán teljes mértékben oda tudsz figyelni és jegyzetelni.

Valóság:

Felejtsd el... 4-5 órát alszol, aztán a korán kelés oka miatt 10-kor már minden végtagod kiáltozik egy ágyért. Persze bealszol. Bárhol, bármikor, még a legszigorúbb tanárnál. ( szeretsz veszélyesen élni, igaz? )