2015. augusztus 15.

Suli kezdési ötletek

Sziasztok! Most megosztok veletek pár ötletet sulikezdésre. Nem, nem azokat az ötleteket mutatom meg, amiket már az amerikai bloggerek utánoznak le egymástól.


Az első szerintem, amit már 7 éve magammal hordok, az egy vegyes füzet. Bármilyen egyszerű is lehet, de lehet projectfüzet is. Kicsi vagy nagy, azt nektek kell eldönteni. Előnyei közé sorolnám, hogy amíg év elején nincsen meg a teljes füzetlista, addig is van miben jegyzetelni. Meg bármikor máskor, amikor nem kérnek konkrét füzetet, elég csak ezt cipelni magunkkal. Egyéb információkat is le lehet benne jegyezni, pl. osztályfőnöki órák, órarendek, fontosabb dátumok.. stb. Ha kevesebb órád van, vagy otthon hagytad az órára fontos füzetet sem kell kétségbe esni, hiszem van másik füzet, amibe írhatsz.

A másik ötletem csak tavaly alkalmaztam, mégis úgy gondoltam, itt van a helye. A lefűző lapok, elválasztók és a gyűrűs mappák elég praktikusak. Csak annyit kell belőle vinni magunkkal, amennyi szükséges. Sok tanár sajnos nem szereti ezt a fajta füzet variációt, így lehet, hogy ráhagyom. Végzősöknek tételek kiírásához megfelelő lehet a könnyebb áttekintésért.

Tolltartóba sem gondoltam millió dolgot belepakolni. Toll (kék és fekete) egy ceruza, rotring, radír, egy szövegkiemelő.

Táskacuccok, amit jobb, ha nem hagysz otthon. Ebbe belesorolhatnám az iratokat, a pénztárcát, a kézfertőtlenítőt, szemüvegesek, kontaktlencsések pótszemüveg, ehhez egy szemüvegtörlő kendő. Esernyő, cukor/ rágó.

Telefonalkalmazások: a tanulás megkönnyítésére pl. idegen nyelvek tanulásakor segítségül tudunk hívni pár alkalmazást. Konkrét programneveket nem írok, mindenkinek más jöhet be, mind szoftver szerint, mind tudásszint szerint. 

Neszesszer tartalom: egy miniparfüm, dezodor mindig felfrissíti a napunk. ezen felül ajánlott még: ajakápoló, fésű, hullámcsat, hajgumi, aki szeretné szempillaspirál, korrektor, púder, női csomag, gyógyszerek (fejfájásra, görcsoldó, torokfájásra, esetleg valami vitamin, védőital, ragtapasz, meg a számunkra szükséges gyógyszerek )


A mindennap hordott dolgokat ajánlatos egy tasakban, kis tartóban tárolni, így ha táskacserélős vagy, sem okoz gondot, hogy valamit elfelejtettél volna átpakolni az előző táskádból. kicsi táska ki, be a másik táskába.