2018. január 14.

Januári anime sorozatok (Kakegurui, Saiunkoku Monogatari 2. évad )

Valahogy ebben a hónapban (és az előzőben is) kijár nekem egy külön díj, azért, hogy valahogy animékben és könyvekben is kifogtam rendre a függővégű sorozatokat.

Kakegurui (12 rész, 2017-es nyári szezonos)


Hyakkaou Privát Akadémia. Egy különleges magániskola, ahol nincs szó dolgozatokról, vagy tanórákról, vizsgákról stb.

A kiváltságosok tagintézménye. Egy iskola, ahova csak úgy nem kerülsz be. A helyzeted nem a tanulmányi eredményed vagy a sportteljesítményed határozza meg. 

A délutáni különórák és szakkörök merőben eltérőek a hagyományostól. Mikor elérkezik a délután, minden függönyt elhúznak és előkerülnek a játékasztalok, zsetonok és a csalások.

Pénz és hazárdjáték. Vagy mindent viszel vagy háziállat lesz belőled. 
Mindegy, hogy csalsz vagy tisztességesen játszol, ha nyersz, neked lesz igazad. Akkor jutsz feljebb a ranglétrán, ha minél több pénzt zsebelsz be.

Mégis mi az, ami izgalmassá teszi a Szerencsejátékokat?
Hát az Őrület.
Ebben a kapitalista világban a pénz jelenti az életet.
Egyetlen épelméjű ember sem bízná rá a Szerencsére,
Mégis óriási tömegek keresik fel a világ kaszinóit,
Csak azért, hogy átérezhessék azt a Gyönyört, melyet
Az életükkel való játék okoz
Tehát, minél Őrültebb a játék, annál Élvezetesebb!!!

Jabami Yumeko ebbe a kaotikus és hazugságokkal szőtt intézménybe beteszi a lábát. Úgy tesz, mint akinek fogalma nincs még egy kártyajátékhoz sem, de valójában több a sütnivalója, mint bárki másnak. 
Pár millió yen nyereség után kezd bedőlni a teljes csődbe, végül ő is beáll a háziállat szerepbe. A sorozatban a játékok egyre durvábban és egyre nagyobb tétet foglalnak magukba. Mennyibe kerül egy emberi élet? Yumeko elhatározza, hogy kiáll a diáktanács ellen, akiket sorra rendít meg a pozíciójukban.

Még idénre várható a következő évadja.

Saiunkoku Monogatari 2. évad (39 rész, 2007-2008.) Mo.-on 2017-ben lett befejezve a fordítása

Ez volt mondhatni életem leghosszabb ideig nézett animéje. Szerencsére, már nyáron feltették a sorozat utolsó elmaradt 7-8 részét, amit innen is köszönök a fordítónak, hogy végre megtudtuk a végét.
Hozta a formát, szerencsére nem látok harmadik évadot sem közel sem távol, mert ha még egyszer neki kellene futni 39 résznek...
Mivel tegnap este fejeztem be, olyan jól rémlik bennem, hogyan reagáltam az egészre. Függővég!

És mikor sem választ nem kapunk a fenn lógó kérdésre, de még egy nyavalyás csók sem került a végére (bár, a japánok prűdségéből kiindulva nem is csodálkozok), az ember lánya joggal tart ott, hogy "most megyek, és a körmöm lekaparom a falon."