2018. január 21.

Jodi Ellen Malpas - A védelmező

Az ​emberek azt hiszik, mindent tudnak Camille Loganről: apuci kicsi lánya, gyönyörű, elkényeztetett fiatal nő, akinek az életstílusát az apja finanszírozza. De Camille-nak feltett szándéka, hogy nem hagyja magát irányítani. Keményen megharcolt a függetlenségéért és a boldogságért, de hirtelen azon kapja magát, hogy az élete veszélybe került az apja egyik könyörtelen üzleti lépése miatt. 

Haragszik ugyan, de félti az életét, elfogadja tehát a döntést, amelyet az apja hoz, hogy megvédelmezze. Arra azonban nem készült fel, hogy az SAS egykori mesterlövésze belép az életébe. 

Jake Sharp a személyes poklának foglya. Egyetlen egyszer nem koncentrál eléggé, és a következmények beláthatatlanok voltak – emberileg és szakmailag is tönkretették. Elvállalja a testőr szerepét Camille Logan mellett, bár nem ilyen fajta munkára lenne szüksége, hogy elterelje a figyelmét a démonjairól. A nők és Jake nem jönnek ki jól egymással, de még mindig az örökösnő védelme a kisebbik a két rossz közül. Ám Jake gyorsan rádöbben, hogy Camille nem az a nő, akinek hitte. Hanem melegszívű, együtt érző lány, akinek a jelenléte megnyugtatja őt, így a megvédelmezése hamarosan többet jelent Jake számára egy jól fizető állásnál, bármennyire harcol is ez ellen. Jake-nek feloldozásra van szüksége. Egy idő után már Camille-ra is. De tudja, hogy nem kaphatja meg mindkettőt.
***
Két főszereplős, felváltott fejezetekkel megírt történet, ami nem végződhet máshogy, csak happy enddel.
Jake Sharp élete önmaga szerint a merő unalom. Esténként leissza magát, felszed egy-egy jól kinéző csajt, aztán reggel pedig kiteszi a lakásából őket, akik végül garantáltan távozáskor a férfinak szegezik a "baszódj meg" és a "gazember" kifejezéseket. Persze, semmi bűntudata nincs, csak mert a nők félreértik. Egyik nap viszont kap egy zsíros munkát. Meg kell védenie Camille Logant. Valamivel le kell kötnie az instabil idegeit, így elfogadja az új feladatát.

Camille éli a kis mindennapjait, ahogyan azt a fülszövegben olvasható, mikor az apja behívja az irodájába, ahol szó szerint földbe gyökeredzik a lába, mikor a 193 cm izomtónust meglátja. Ennyire gyorsan még egy regényben sem zúgtak egymásba a szereplők. Camille távol akarja tartani magát a férfitől, jól tudva, hogy mennyire kívánkozik rá, de amint a férfi elvállalta a munkát, onnantól levakarhatatlan kullancsként követi a nőt még a lakásába is.

Ha ellenség tűnik fel ezután, bizony Jake mindig a lány segítségére lesz és megvédi. Camille életébe vissza akar férkőzni a drogos volt barátja, de Jake nem egyszer veri pépesre a csávó képét. Közben a lesifotósok elől is tartózkodni kell, de sajnos elég egy óvatlan pillanat, hogy lebukjon az egymásba gabalyodott páros.

A fenyegetések a lánnyal szemben valósnak bizonyultak a végén, Jake pedig még a lány apjával is szembeszáll a lány védelméért.

Romantikában is ágyjelenetekben nincs hiány, ettől függetlenül könnyed és izgalmas olvasmány.