2020. május 16.

Könyves hölgyek a közösségi oldalakon

A férfiak után a nők sem maradhatnak ki, így nézzük is a tíz könyves férfi után a társaikat is, mivel foglalkoznának, és hogyan töltenék a mindennapjaikat.

Az előző bejegyzést az alábbi linken lehet megtekinteni:

Lássuk hát a tíz partnert, akik különböző korból és helyzetből kerülnének a kétezres évekbe.

  1. Elizabeth Bennet – Büszkeség és balítélet
  2. Jane Eyre – Jane Eyre
  3. Taina – Calderon
  4. Scar – Szivárgó sötétség
  5. Hangay Emília – Ambrózy báró esetei
  6. Szabó Karolina – Kincsem
  7. Viktória királynő – Viktória
  8. Alexia Maccon – Napernyő protektorátus
  9. Irene Adler – Sherlock Holmes
  10. Claire Randall – Outlander

Mivel foglalkoznának?

Elizabeth Bennet: háztartásbeli nő
Jane Eyre: pedagógus
Taina: hadseregben tiszt
Scar: személyi asszisztens
Hangay Emília: magánnyomozó, asszisztens, titkárnő
Szabó Karolina: színésznő
Viktória királynő: politikus, képviselő
Alexia Maccon: egyesületvezető, programszervező
Irene Adler: énekesnő
Claire Randall: orvos

Közösségi oldalak, és hétköznapok:

Elizabeth Bennet: Lánytestvéreivel közös sefie-k, közös programok. Darcyhez hasonlóan az Instagram a neki kitalált oldal. Mivel főként férjére lenne utalva, neki nem sok gondja lenne az életében, legfeljebb a háztartás fenntartása és a család összetartása.

Jane Eyre: Tanítóként, ráadásul egyháziból kinőve okos, tanító példázatokat osztana meg az idővonalán. Általános iskolában, alsó osztályban tanítana, ezzel elindítva a gyerekeket az iskola első éveiben.

Taina: Ő az, aki ha berág a férjére, felkapja valamelyik Yaoi szamurájt, és elmegy velük bulizni. Lő is egy képet instára, és mivel tudja, hogy Calderon nem tudja megkülönböztetni a szamurájait, így mindig képes féltékenységet szítani a férfiban. A családi kapcsolatoknál meg lenne jelölve az összes rokona, és minden végzettségét, képességét felvállalná. Instán nagyot tarol a változatos hajaival, de az igazi kinézetét titkolná.

Scar: Nála nem maradna el a Chesterrel folytatott filozófiai vita, de Márk sem hagyna neki nyugtot a közösségi platformon. Bannol, szelektál, és csak az marad az ismerősei között, akik nem mernek belekötni az elképzeléseibe. Az okos eszközök között neki az okosóra jönne be, amivel mindig ellenőrizheti, hogy a napi szükséges mozgást elvégezte-e.

Hangay Emília: A kétértelmű célozgatások mesternője, aki úgy véli, hogy mestere képes olvasni a gondolataiban (pedig nem). Elizabeth Bennet mellett ő lenne az, aki a könyvmolyságot felvállalná, és különleges regényeket ajánlgatja ismerőseinek. Nem ódzkodna a külföldi irodalomtól, és mint asszisztens teli lenne papírmunkákkal. Illetve a levelezéseket is ő bonyolítaná le, mikor elfoglalt Ambrózy báró. A közösségi oldalakat elég szkepticizmussal kezelné és csínján ad ki bármilyen adatot is magáról.

Szabó Karolina: Ha nem a színészi előadásairól közöl le cikkeket az idővonalán, Blaskovich lovas intagram képein be lenne jelölve. Az idővonala letisztult, és semmi felesleges információt nem adna ki nyilvánosan.

Viktória királynő: A levelezésekkel bőven eltelne a fél napja, így a facebook rajongói oldal férje kezelésébe kerülne. A nap másik felében a gyerekeivel töltené szabadidejét, amiről napi szinten bejegyzést tenne közzé, szigorúan azután, hogy hazatértek. Szereti a népszerűséget, nem mehet úgy sehova, hogy ott ne lőne egy selfie-t, és a miniszterekkel is készül kép instastory-ra. Illetve a divatra is adna ebben a korban is, így sok női követője lenne, csak azért, hogy minden nap láthassák az outfit-jét.

Alexia Maccon: Ha már Viktóriával egy korból jönnének, bizony nagy barátnők lennének. Konkrétan mindenben benne lenne, így ideje nem engedné, hogy az interneten lógjon. Az okostelefon alap, és a mobilnet is kell neki, hogy a fontos pillanatokat azonnal megossza Snapchat-en. Vagy legfeljebb bejelentkezik instastory-ban, mivel csak erre futná a rohanós életvitelében. Egy dologra adna igazán, mégpedig a friss szerzeményű, szuper napernyőiről kötelessége lenne beszámolnia, de ügyesen titkolva, hogy milyen újításokkal rendelkezik.

Irene Adler: Szeszélyes díva, aki ad a látszatra. Róla teljesen elképzelhető, hogy a közösségi profiljai egy tökéletes álcát rejtenének, és az instagramja is ordítana, hogy hamis luxust mutat a követőinek. De a gyűlölködőkkel nem kezdene semmit, sőt élvezné a dicsfényt. Sosem vállalná fel Sherlockkal az ismeretségüket, de elviseli, hogy a rajongó férfi szívecskézze a képeit.

Claire Randall: Az orvosi sikerekről nem győzne bejegyzéseket gyártani, illetve jó tanácsokkal látná el pácienseit. Vészhelyzetek esetében pedig ő lenne a második Győrfi Pál. Illetve az internetet nem csak tájékoztatásra, hanem tájékozódásra is alkalmazná, és angol szakirodalmakat olvasgatna maradék szabadidejében az orvosi újdonságokról.