2016. április 23.

Essence és Catrice folyékony korrektorok

Összehasonlítás: Essence Stay all day 16h long-lasting concealer és Catrice liquid camouflage high coverage concealer


Mindkettő korrektort szem alá tervezték, hosszantartóak és krémesek. Mindkettő applikátoros ecsetű, ami nagyban megkönnyíti a termékek felvitelét.

Színválaszték: Az Essence 2 színben árulja a korrektort, amiben a 10-es árnyalat egy sárgás és a 20-as árnyalat egy rózsaszínes színt kapott, így ebben nagyobb lehetőség van, hogy olyan színt válaszunk, ami nagyon jól illik a bőrszínünkhöz.

A Catrice ugyancsak 2 színt hozott forgalomba, az egyik egy világos a másik meg kicsit sötétebb árnyalat. Mindkettő sárgás beütésű, bár a 10-es itt elsőre kicsit rózsás, de eldolgozva inkább a sárgába hajlik a színe.

Felvitel: Az Essence kevesebb terméket visz fel, könnyű eldolgozni, bár ha kicsit hagyjuk az arcon eldolgozás előtt elkezd szépen rászáradni a bőrre, így jobban megköt a kényesebb területeken. Könnyen építhető.


A Catrice kimondottan sok terméket visz fel, alig fed, ha fed is akkor elég természetellenes módon, mindig szükség van a jó eldolgozásra.

Tartósság: Kétség kívül az Essence produkálhatja a termék bőrbe való beszívódását, de egy rohanósabb napot is kibír, nem ül bele a ráncokba.

A Catrice felvitele után az ott is marad egész nap a helyén, így amikor a ráncokba belül, menthetetlenül nem lehet könnyen korrigálni. Egy sminklemosó szükséges pluszban a leszedéséhez, ha csak arcra sminkelek és arclemosót használok, nem viszi le teljesen.

Mennyiség: Az Essence nem sajnálta a 7 ml terméket beleadni a csomagolásba, sokáig is elég. A Catrice ezzel szemben csak 5 ml-es kiszerelést kapott.

Ár: Egyértelmű, hogy az Essence majdnem fele annyiért megkapható, mint a Catrice, bár ár-érték arányban a mennyiségek miatt az Essence elég befutó lett.

Praktikusság: Az Essence figyelt a folyton úton levőkre is, kicsi műanyag csomagolás, a kupak jól záródik.

A Catrice is maradt a műanyag csomagolásánál, de hiába akkora majdnem a henger körfogata, mégis hosszabb/ nagyobb lett illetve,hogy ebbe kevesebb termék került, elég elgondolkodtató számomra, hogy megéri-e megvenni, ha csak nem a letisztult csomagolásáért.

A termék elhasználása: Az Essence nem annyira folyós állagú, így ha csak nem állítva tároljuk nem hiszem, hogy könnyű lesz az utolsó vagy egy hétre való terméket kicsempészni a tubusból.

A Catrice ebben szerintem a kicsit folyósabb állaga miatt szépen állított helyzetben tárolva az üveg aljára kerül a legtöbb termék, így valószínűbb, hogy az utolsó milliig ki tudjuk nyerni a terméket.

Melyiket ajánlanám:

Jó kérdés számomra, nekem a szempontok szerint messzire előnyt szerzett az Eccense long-lasting folyékony korrektora, száraz bőrűeknek is jól jöhet. Jó a színválaszték, a sötétebb karikákat szépen elfedi. Ha a másik korrektorom elfogy mindenképpen beszerzek belőle újra.


A Catrice elsősorban a zsírosabb bőrűeknek jelenthet felüdülést, a közepes fedéssel sem lehet senkinek egy rossz szava, maximum a ráncokba beülést nehezebb megakadályozni.  Az összetevői viszonylag szépek, nincs irritáló anyag benne. Hátrány, hogy keveset gyártottak belőle, így nehezebb találni belőle.