2016. április 19.

Stef Penney - Gyengéd, mint a farkasok

Ez a könyv önmagában is elég összetett, felnőtteknek szóló krimi, amit nagy nehezen fél év alatt sikerült kiolvasni kisebb de inkább nagyobb kihagyásokkal.

Röviden a tartalma:

3-4 történetszál, ami összefut kerek egész történetté. Krimi és gyilkosság, plusz kisebb történetrészek, megismerteti a könyv szereplőit, akik saját magukat mutatják be, magukról mesélnek így több szemszögből olvashatjuk a történetet. A lényeg, hogy az összes szereplő közül senki nem tudja, hogy ki a gyilkos, így a történet egy gyilkos utáni hajszáról szól.

A többszálas történet csak a könyv végére teljesedik egy kerek, egész történetté. Kiderül a gyilkos kiléte, egy tragikus vég és az érzelmek kitárulkozása felejthetetlenné teszik a végkifejletet.

Akik szeretik a sokszereplős, izgalmas történeteket, ahol csak rohan az idő, azoknak kiváltképpen tetszeni fog. Krimi kedvelőknek is ajánlható.

Az első jelenetek Mrs. Ross szemszögéből olvashatunk, ő tárja fel a gyilkosság felfedezését. Egy nő, aki a tébolydából került ki, bár én nem jöttem rá, mi okból került be, mikor elég stabilnak bizonyul a viselkedése. Be szeretné bizonyítani, hogy az áldozatnál sokszor járó fia ártatlan ezért mindent elkövet, akár még egy idegen férfival is útra kel a kanadai télben.

Donald Moody a Társaságnak dolgozott, az ő részéről inkább a Knox lánytestvérek iránti vonzalmát, a nyomozás teljes sutaságát élvezhetjük.

Olvashatunk pár fejezetben még Francis, Mrs. Ross fogadott fiának a valódi indítékait, cselekedeteit. Ezen felül szinte az összes szereplő bőrébe bele tudunk bújni, megtudjuk a szándékaikat, a céljaikat, az álmaikat. Egy nő, akinek balesetben meghalt a férje, egy férjes emberbe beleszeret, de el akar menekülni a községből. Egy nyomozó, aki már évtizeddel ezelőtt keresett 3 eltűnt lányt, akikből egyet sikeresen meg is találtak.

Megismerhetjük a prémvadászok és a kereskedők életét, céljaikat.


Télen nem igazán ajánlott olvasni, mert már az olvasásától is lefagy a kezem a téli kanadai hidegtől. Élvezetes, sokszereplős, kevés de lényegre törő tájleírásokkal, inkább a cselekményre összpontosít a regény. Feszültségkeltő, tiszta és lényegre törő, kikapcsolódó apró történet töredékek.