2016. április 11.

Library War ( Toshokan Sensou )

  • vígjáték, háború, romantika, könyvek, seinen
A történet 2019-ben játszódik, ahol a média ártalmas befolyása ellen törvényt hoztak. Kimondja a törvény, hogy miden olyan könyvet, és médiaanyagot, ami káros lehet a társadalomra meg kell semmisíteni. Célpontja könyvesboltok és könyvtárak, amiket katonai erőkkel próbálnak a hatásuk alá keríteni. Ez ellen létrehozták a Szabad Könyvtárak egyezményt, amivel szintén katonai erővel megvédik az elkobzásra váró könyveket.


A történet ennek a két harci alakulatnak a csatáiról szó főként, de hogy kedvezzenek egy kicsit női nézőknek is, a főszereplő egy 22 éves lány Kasahara Iku, aki csatlakozik a Speciális Könyvtári Erőkhöz, hogy minden erejével segíthesse a könyvek megvédését.

Ez az elhatározás nem csak olyan könyvszeretet vagy a cenzúra eltörlésének szellemében fogant meg még középiskolás korában a lánynak, hanem mert az egyik tisztogató incidens közepette ő is szembesült azzal, hogy az egyik kedvelt gyerekkori könyvsorozatának folytatását szelektálni akarták. Ő próbálta megvédeni a könyvét, akár lopás vádja alatt is, mikor feltűnt a háta mögött egy férfi, aki hatalmánál fogva távozásra kényszerítette a Speciális erőket ( Média Tisztogató Bizottság ). Mikor meglátta az idegen férfit, onnantól kezdve ő lett a lány példaképe, mondhatjuk hercege, ami után mondhatnánk, hogy kész, itt a vége.

Mivel vígjáték és a romantika elegye is beleépült a történetbe, megismerhetjük Kasahara kiképzőjét és feljebbvalóját a 27 éves Doujou Atsushi-t, akiről már az első rész után ki lehet találni, hogy amennyit vitatkozik Iku-val, mint valami házaspár, hogy ebből nem lehet olyan történet, hogy ezek ne legyenek szerelmesek egymásba.

A többi mellékszereplő meg szinte adja alájuk a lovat a történetben, hogy bizony, össze fognak jönni, mert annyira hasonlóak, mint két tojás.

Kedvenc jeleneteim, amikor Kasahara nyíltan dicséri az ő megmentő hercegét egyenesen Doujou-nak, aki meg minduntalan lehülyézi és lenézi Kasahara hercegét. Ha még nem jöttél rá, ki az a herceg, aki megmentette egykor Kasahara-t, akkor nagyon csalódni fogsz, ha nem azt mondom, hogy igen, Doujou az, akire mindig várt. Még akkor is ha évek után Iku 5 cm-rel túlnőtte példaképét.

Személyes véleményem, hogy egyszer azért érdemes megnézi akár a könyv szerelmeseinek is, aki meg élvezi, egy nap alatt ki is végzi a sorozatot.


Poénokban nincs hiány, akik már sok romantikus animét láttak, azoknak lehet, hogy pár jelenet előre látható, mi fog történni, bár lehetnek meglepetések is.