2016. július 30.

Maszkok hegyén-hátán, arcpakolási shoppingláz

Úgy érzem néha, hogy nem sok kozmetikumra költök, de aztán jön a lista, mit vásároltam, próbáltam ki végül feladom. 

Jöjjön akkor, május óta milyen termékeket szereztem be kozmetikai szerek terén. Plusz szereztem be olyan termékeket, ami mondhatni eltér a szokásos vásárlásomtól.

Összegyűlt május óta egy köteg arcmaszk és pakolás. Amit kipróbáltam, arról írok pár szót, aminél még semmi nincs, az idővel itt fog frissülni. (legfeljebb majd megemlítem egy kávészüneti posztban, ha frissül.)

Balea  ( Dm drogerie termékcsalád)


  1. Creme öl maske: szőlőmag olajjal, minden bőrtípusra. Kellemes illatú, szinte hidratálókrémre emlékeztető pakolás, ami segíti a kicsit fáradt bőrt illetve hidratálja a kiszáradt bőrt. Elsősorban száraz bőrűeknek beválhat, normál, kombinált bőr esetén lehetnek csalódások. Tartok tőle, hogy zsíros bőrre már sok lenne ennyi hidratálás.
  2. Himbeer vanillie maske: málna és vanília intenzív regeneráló pakolás a csomagolás szerint minden bőrtípusra. Hidratál, a pórusokat előkészítette a mitesszerek eltávolítására.
  3. Lavendel Muosse maske: levendulás arcmaszk hidratáló hatással fáradt bőrre. Minden bőrtípusra.

Rival de Loop ( Rossmann termékcsalád)


  1. Holt-tengeri maszk: pórustisztításra, viszonylag szépen letisztította a felesleges szennyeződéseket a bőr felszínéről, nem húzza a bőrt, bármilyen bőrtípusra tudom ajánlani.
  2. Lehúzható maszk őszibarackos: az arc tisztítására szolgál, egyszerű a használata és hasonló állagú, mint az aloé verás és kamillás peel-off változata. Szépen mattosítja a bőr felszínét, egészségesebb és tisztább arcot kölcsönöz. Nem érzem szükségét, hogy utána hidratáljam a bőröm. Úgy tudom, minden bőrtípusra használható.

CV Cadea Vera( Müller termékcsalád )

Ritkán jutok el a Müllerbe, de ha már ott voltam úgy gondoltam,hogy egy jó 1000-1500 Ft-ot beleölök most és vásároltam 5 csomag arcmaszkot a drogéria termékcsaládjából. ( meg jó eredményeket kapnak a maszkjaik krémmánián, így élek a lehetőséggel, hogy kipróbálhassam őket. )

Két csoportból válogattam termékeket. A csomagolásokat is a korosztály jelzése szerint lehet megtalálni mindenki számára a megfelelőt. A csomagolás hátulján is kapunk segítséget, ha nem tudunk dönteni, hogy melyik korosztálynak ajánlják a terméket. A csomagoláson itt is egyértelműen és gyorsan meg lehet találni a számunkra kívánt típust. 
Bár az írás németül van rajta, csak a hátulján van magyar címkézés plusz segítségként. Az elnevezések, pedig mindhárom üzletben ugyanazok az azonos típusok szerint.
A csomagolás mivel alumínium, nincs matt felülete a fényképezését szinte lehetetlenné tette.

Az egyik a 25 év alatti korosztálynak ajánlott maszkok, amit a csomagolás szerint 15 éves kortól lehet használni, kimondottan zsíros, vegyes bőrre és pattanások megelőzésére vagy kezelésére. A másik csoport 25 és 30 év közöttieknek ajánlott maszkok közül kerültek ki, felnőtt de még nem korosodó bőrre, sok fajta arcbőrre és kezelésre.

<25

  1. Antipickel maske: szalicilsavval és cinkkel. Kifejezetten zsíros, vegyes bőrre pórustisztításra és fénylő bőrre. Különösebb hatást nem ért el, kellemes illata tetszett nekem, vastagabb rétegben felpakolva nem száradt a bőrre így nem lehetett pontosan tudni, mikor lehet már lemosni. Nagyon kiszárította a bőröm, de tiszta érzetet nyújtott. Kötelezőnek tartom a hidratálást a pakolás után.
  2. Aktívkohle maske: aktív feketeszénnel, timfölddel és áfonyakivonattal. Zsíros, vegyes bőrre pattanások ellen. A maszk krémes állagú, szürke színű és az áfonya enyhe és kellemes illatával találhatja szembe magát a felhasználó. Jól tisztítja az arcot, de vízhiányos bőrre ajánlott a kezelés után hidratálni.

25+


  1. Totes Meer salz: Máris feldereng az ismerős Holt-tengeri só felirat, mint a másik két drogéria maszkjainak csomagolásán. Ebben is a Holt-tengeri só és kaolin található, minden bőrtípus számára pórustisztító hatással. Kíváncsi vagyok, hogy mit fog tudni a másik két drogériás hasonló típusú maszk után.
    Szokatlan volt számomra a sok érdekes maszk kinézete után egy letisztult és fehér krém állagú termék. Ráadásul nekem tetszett az illata, kellemes felvitel után nem fullasztó. Eddig szerintem ez hatott a legjobban a Holt-tengeri maszkok közül, szépen kitisztította a pórusokat.
  2. Klärende maske: teafaolajjal és fehér agyaggal, minden bőrtípusra a puha és tiszta bőr elérésére.
    Tisztító hatása nem olyan erős, mint a Holt-tengeri maszkoknak, a teafa kicsit érződik rajta, ez zavaró lehet a felhasználó számára.
  3. Peel-off maske: sóskával és gránátalmával minden bőrtípusra, a csomagolás szerint bőrradírozó hatással. Ha minden igaz, finom szemcsék találhatók benne, majd kiderül, hogy tényleg van-e radírozó hatása.