2016. július 14.

Nyári animézés

Jöttem 6 animével, amit júniusban és júliusban néztem meg.

Sakurako-san no Ashimoto ni wa Shitai ga Umatteiru

A csontok, gyilkossági rejtélyek animéje. Engem már a rajzolása megfogott, izgalmas és érdekes történet, amit nem lehet csak félbehagyni. Krimi kedvelőknek ajánlható anime.

Két főszereplős anime, a tizenéves Tatewaki Shoutarou és az oszteológus Kujou Sakurako mindennapi csontkutatásait nézhetjük végig, bár ahol van csont, ott bizony néha rejtélyes gyilkosságokkal is szemben állhatunk.
A mellékszereplők eléggé háttérbe szorulnak a történetben, akikről nagyon semmit nem fogunk megtudni.

Sakamoto Desu ga?

Iskolai, viccekkel tűzdelt anime, ahol Sakamotot próbálják minél jobban megismerni. Az első éves Sakamoto élete először úgy tűnik, hogy nem egyszerű, hiszen folyton osztálytársai szívatásait kell elhárítania. Ő profi szinten végzi a feladatát, ami miatt végül nem csak a tanárok és a lányok, hanem a keményebb fejű fiú osztálytársai és az iskola rettegett bandavezérei tiszteletét és elismerését is megkapta.
A történet egy tanévet foglal magába. Az utolsó rész sajnos ősszel fog megjelenni.


Ore ga Ojousama Gakkou ni "Shomin Sample"

Inkább fiúknak, férfiaknak készítették ezt az animét, ahol egy teljesen átlagos fiút elraboltak, hogy elvigyék egy magán, gazdagok lányainak tanítására szánt iskolába, hogy mint tizenéves közember megmutassa a visszahúzódó, arisztokrata lányoknak a kinti közemberek mindennapjait.
Tipikus hárem és ecchi műfajú anime.


Death Parade

Jó egy éve adták ki ezt az animét, 2015-ben nem elégszer volt népszerű.
Thriller,  játék, reinkarnáció
Haláluk után az emberek a túlvilágra kerülnek. Vannak azonban olyanok, akik először a Queen Decim bárban kötnek ki, ahol a rejtélyes Decim egy halálos játékot játszat velük. A játék során az ellenfelek felfedik valódi természetüket és fény derült a múltjuk sötét foltjaira, amik végül a halálukhoz vezettek. Decim pedig ítéletet mond felettük, hogy a játék után hová kerüljön a lelkük.
Érdekes pszichológiai folyamatokat lehet észrevenni a játékok közben, amit a néző könnyen megérhet a döntőbírók elbeszélgetése közben. Az anime fokozza a feszültséget, végül érdekes fordulatok is megjelenhetnek egy-egy ember elbírálásakor.


Natsume Yuujinchou

youkai, fantasy, shoujo
Egy könnyed és aranyos rajzolású animével állunk szemben, ahol egy fiú folyamatosan látja és hallja a youkaikat. Az egyik szellem elárulta, hogy a fiú nagymamája birtokában van egy könyv, amiben elfogott szellemek nevei vannak, aki ennek a könyvnek a birtoklója, rengeteg szellem felett gyakorolhat hatalmat. A fiú, mikor megtalálta a könyvet, nem adta oda a szellemnek, csak azzal a feltétellel, hogy megkapja, ha ő meghal. Mivel a fiú nem hatalomra vágyó egyén, célja lett, hogy felszabadítsa a fogva tartott szellemeket és megismerhesse őket, ezzel a nagymamája életét is. A szellem, meg macska képében követi, a külső szemlélők számára csak egy túlsúlyos macska, aki nem veti meg a szakét. Viszont a fiút bármi áron megvédi, hogy később övé lehessen a könyv.

Hagane no Renkinjutsushi Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Hosszú, egy egész évados sorozat, mégis gyorsan tudtam vele haladni. Nagyon tetszett az új felállású történet az előző FMA animesorozathoz nézve, bár a végkimenetelek vagy a főbb momentumok többnyire azonosak voltak.

Nem tartom fontosnak a két sorozat összehasonlítását, sőt érdemes kicsit elrugaszkodni és külön történetként kezelni őket.