2018. április 7.

Februári anime sorozatok (Orange, Kuroshitsuji: Book of the Atlantic)

Nagyon megkéstem, remélve, hogy lesz több anime is, amiről beszámolhatok, de jöjjön is egy animesosozat, illetve egy moovie, amik megnézésre kerültek.

Orange

2016. nyári szezon, 13 rész
shoujo, iskolai, romantikus, dráma és tragédia
Spoiler nélkül talán az Animeaddicts rövid összefoglalójának szövegét idézném:

"Egy nap a középiskolás Takamiya Naho levelet kap a 10 évvel idősebb önmagától, aki arra kéri a lányt, hogy mentse meg az osztályába érkezett új diák, Naruse Kakeru életét."

Ki Kageru és sikerül Naho megmentési terve?
Már a kategória leírásából sugall, hogy ez valami torokszorító sztori lesz és igen, érzékenyebb mimózáknak el kellhet pár zsebkendő, mert szem szárazon nem marad.
Komoly történet, komoly mondanivalóval és japán halálozási rátájának elsődleges formájáról feszegeti a tűrőképességeket, így mindenki döntse el ez alapján, hogy végignézi.
Izgalmas az elejétől a végéig, képernyő előtt tartja a nézőt, kisebb utalások vannak a végkifejlethez, de a szereplőinken múlik, hogy végül örülni fognak, vagy sírni.
Miért is fiatal lányoknak kategorizáltak be egy súlyos, komoly momentumokkal tűzdelt animét? Középiskolások a szereplőink, tizenévesek átlagos és hétköznapi problémái szóba kerülnek, de ettől függetlenül olyan mondanivalóval van megáldva a történet, ami a felnőtteket is érzelmek kicsikarására sarkall.


Kuroshitsuji: Book of the Atlantic


2017. 1 rész

Ismét itt van Ciel és Sebastian a hölgyrajongók nagy örömére.
Alap sztori:
1889. április, Anglia, Phantomhive gróf épp nyomoz egy hétköznapi eseten, mikor Lizzy, Ciel menyasszonya elhívta egy kis kirándulásra a fiút. Ciel elutasította, mígnem megtudta, hol foghatná el a tettest... Így felkerekedett pont arra a hajóra, amit nem sokkal előtte elutasított. Egy igazi Phantomhive nem csak az emberek megvédésének él, így váratlanabbnál váratlanabb dolgokba üti bele az orrát, amiből úgy tűnik, nem egyszerű kievickélnie. Van itt minden, élőhalottak, halálistenek, mindez az Atlanti-óceánon.
Titanic? Ugyan, a fekete komornyik ismét hozta a formáját és ugyanúgy tudtam élvezni, mint az animesorozatát.
Akik ismerik az animét, azoknak újat nem is tudok írni, nem fog nekik okozni csalódást. A szereplők hozták a megszokott formájukat, minden percét élveztem, ahol kell, a körmömet rágtam izgatottan, ahol vicces volt, ott nevettem és kicsit jobban megismerhetjük Lizzy "titkos" énjét, ami megnyerte a tetszésem. Igazi Phantomhive rajongóknak kötelező, akik szeretik a fantasy jellegű, viktoriánus kori animéket, megnyerheti a tetszésüket. Én eddig Sebastian kedvelő voltam, de ezután már Ciel is kapott helyet a szívemben.