2018. április 20.

Könyvfesztiválra hangolódó kávészünet #60

Ez a kellene beszámolni erről-arról, de mindig mással foglalatoskodom...
Jézusatyaúristen, a hatvan is csak meglett... (Mindegy is.)

Igen, a könyvfesztiválra már gőzerővel készülök.
Most nem látszik, de alig tudok a hátsómon maradni, tudva, hogy két könyvet is szeretnék dedikáltatni, anyu is megkért, hogy szerezzek neki pár könyvet, de mikor közölte velem, hogy történelmi és romantikus legyen... Bronzlovast olvasta, Outlander megvan, mégis mit találok neki, mert úgy tűnik, keresi Ambrózy után a csöpögősebb történeteket.
Én meg azt sem tudom, hogy mit vásároljak magamnak, bár, ha ennyit variálok, nem lesz belőle semmi.

cél: Ambrózy báró esetei könyvjelző sorozatot megszerezni, még ha ezért minden fondorlatosságot is be kell vetni. (Bár, molyon megnyugtattak, hogy ha úgyis dedikáltatom a Nász és tébolyt, már nem kell a fél karom beáldozni a kívánt könyvjelzőkért. - természetesen csak a jobb karom jöhet szóba, ha mégis beüt a krach, mert a balt nem adom az holt sicher.)
Ja, a legfontosabb bakancslistás cél a dedikálás, amin minden könyvmolynak át kell esnie egyszer... Azért lassan 16 évnyi könyvmolyság után ezt kötelező dolognak vélem.

Mikor is?
22. vasárnap, délután és annyit tudok, hogy biztos, fekete-fekete-szőkésbarna kombináció fog fennállni. (aki meg nem látna azonnal, annak ajánlott lefele nézni, mert az alacsony lányok bizony közel tartózkodnak a pokolhoz. - azért igyekezek magassarkúban megjelenni. De, ha valaki hoz sámlit, elfogadom.)

Ezen felül még Szegedre is tervezek 26-án menni, szóval, ha az a 23-i világvége elmarad és nem csap el addig egy tengeralattjáró (Mennyi ennek a statisztikai valószínűsége?), akkor after lesz a javából a jövő hét csütörtök is.

(Annyira nem is vészes dolog, hiszen a könyvtárba is már csak magassarkúban merek megjelenni, mert a felső polcokat így sem biztos, hogy elérem. Cserébe, tíz év alatt olyan vádlid lesz, meg olyan jól bírod a lábtúráztatásokat, hogy az már az irigylés kategóriába esik.)

Aki lemaradt volna (bár, ezt tényleg nem tudom, hogyan sikerült bárkinek is, legfeljebb, akinek nincsen internete), vasárnap igen, lesz egy beszélgetés is, valami új hír az Ambrózy báró esetei könyvsorozat rajongóknak, és aki nem tud jelen lenni, azoknak igyekeznek valami felvételt rögzíteni a találkozóról. Meg legfeljebb egy kérdésembe fáj megérdeklődni, hogy mennyi lesz publikálható utólag a hallottakból, ha jelen leszek. Ha beleegyeznek, igyekszek már másnap írni arról a bizonyos "váratlan fordulatról".
(Vannak sejtéseim, hetek óta, mi várható, és van olyan érzésem, hogy koppanni fog a fejünk rendesen. Ha mellékkötet lesz várható, az sem az lesz, amire már fenjük a fogunkat. - megérzések, szóval nem kell rám hallgatni. Legfeljebb, ha beletrafálok, megyek utána lottózni, hátha.)

[Nem bomolni, a megérzéseimről részletesebben már írtam a molyos, Richárdos születésnapi karc alatti hozzászólásaimban... szóval, nem csak úgy a levegőbe beszélek. Utóirat: ne legyen igazam.]