2020. július 11.

Mellőzzük a toxikus Kávészünet-eket #105

Hello Leute, újra itt Schildkröte és ma megmondom, hogy nem éppen volt megtervezett ez a kávészünet, de istenemre, kellett már.(és valaki szerint ez nem is munka… ok boomer [sic!])

Úgy tűnik, kezdünk visszatérni a régi kerékvágáshoz és nagy örömömre szolgál, hogy az első félévben jelentkezett molyos kihívások mára befejeződtek, illetve ma kaptam az utolsó jelentkezésemre meg a plecsnit, ami azért is lényeges, mert alig három hónap alatt teljesítettem a tíz kötetből álló kihívást. (kezdek is besokallni a sok történelmi romantikus kötet olvasásától, bár a Bridgerton családba most fogtam bele… – még elviselem, egyezzünk ki ebben, ősszel meg jönnek a krimik)

Közben erőteljesen csökkentettem a várólistám, és a kívánságlistám is, mert néha az is stresszben tartott, hogy nem éreztem kicsit sem, hogy fogyna az olvasni való. Az előző hónapban nem kevés könyvet szereztem be, könyvtárból viszont csak három könyvet kölcsönöztem ki.

Őszintén csak azért várom az őszt, mert arra a betervezett könyvhétre készülök és ráadásul most már erősen a nyakunkon van az új Ambrózy kötet. Aki lemaradt volna róla, a szerző jelezte, hogy őszre hozná a kiadó a hatodik részt… bár tényleg nem tudom miért fájt volna nekik most nyárra kiadni, mert időm lett volna vele foglalkozni.

Pedig megszokhattam volna már, hogy a kiadó szereti tesztelni a kapacitásaim, mikor három napom van dedikálás előtt elolvasni a könyvet. Szóval, őszre már lelkiekben készülök a következő kötethez kapcsolódó tartalmak készítéséhez. (és ha valaki azzal jön, hogy legyek előolvasó, annak üzenem, hogy ha majd könyörögnek nekem, esetleg megfontolom, annyira nem vagyunk puszipajtások a kiadóval, jelenleg így állok velük)

Viszont, írás tekintetében valahogyan kifáradtam a múlt hónapban, de helyette a könyveket kicsit sem változott lelkesedéssel faltam, egyet tudok, hogy ebben a hónapban biztos nem lesz újabb Békebeli fanfiction részletek, egy Savarelly novellát írogatok jelenleg, de az sem megy olyan gördülékenyen, mint azt fél hónapja feltételeztem.

Illetve amit észrevettem ebben a félévben, hogy gördülékenyebb nekem havi egy olvasós összegzőt hozni, ahol a mellékesebb regényeket foglalom össze, mintsem minden egyes könyvről külön-külön írjak egy kis szösszenetet, ettől függetlenül a fontosabb, prioritást élvező kötetek esetén maradok a külön élménybeszámolóknál. Így tekintve erre a félévre, kaotikus volt, néhány tévedéssel, de annál elszántabban kitartok a terveim mellett, így kicsit sem vagyok csüggedt vagy csalódott.

Ami a közeljövőben sürgős projectként számon van tartva, hogy a blogtalpaló rovatba kerüljön egy frissített bejegyzés, mert az új blogger, lássuk be, nem csak engem kergetett idegekbe az elmúlt hónapokban. De ezzel vártam is, mert nekem is át kellett néznem és gyakorolgatnom, hogyan oldhatóak meg az új felületen a megszokott ténykedéseink és kijelenthetem, most elvagyok az újdonságokkal. Még júliusban nekiülök és összeírom a tudnivalókat róluk. (mivel ezt most leírtam, kénytelen leszek végre ezzel is foglalkozni)

Ezen felül még egy nagyobb terv volt soron, de mivel egy újabb, a bejegyzéshez nagyon is fontos kötetet szereztem be, így ennek a kötetnek az elolvasásáig sajnos el kellett napolnom, de most már lássuk be, időszerű lenne ahhoz is nekiülnöm, hogy már csak ki kelljen egészíteni. A bejegyzések száma emiatt is csökkent, mert tömörültek a témák vagy éppenséggel összetettebb bejegyzéseket szeretnék készíteni a következő hónapokban.

Innen is kívánok minden nemolvasómnak hasonlóan vagy még több lelkesedést a ténykedéseikhez és céljaik eléréséhez és remélem, hogy a következő féléves, évvégi kávészünetben hasonló örömökkel írhatok egy kis szösszenetet arról, hogy a körülményektől függetlenül jó évet zárhatunk.