2017. december 27.

Ghibli filmstúdió filmjei

Gake no ue no Ponyo (Ponyo a tengerparti sziklán)

Aranyos, lenyűgöző, mégsem gyerekeknek készült mű. Érdekes, hogy a gyereknek ábrázolt szereplőknek felnőttekre jellemző érzelmeket adtak, míg maga a viselkedésük gyermeki marad.




Majo no Takkyuubin (Kiki - A boszorkányfutár)

Kiki, a tizenhárom éves boszorkánytanonc elérte a boszorkányfutársághoz szükséges kort, így elindult világot látni, ahogy annak idején édesanyja is tette. A lány naivan indult útnak, remélve, hogy ahova sodorja a szél és persze a sors, ott majd egy szerető közösségre lel és örömmel segíthet a közelében élőknek.





Mononoke Hime (A vadon hercegnője)

Viszály az emberek és az istenek között.
Ismét egy erős női karakter főszereplőnek, aki a szeretteiért kiáll akár az élte árán is. Persze, az erős nőknek is kijár egy barát segítsége, akivel közös szövetségre lépéssel próbálják kibékíteni a haragos isteneket.



Kokuriko Saka Kara (From Up On Poppy Hill)

Shoujo film, ami egy manga adaptációra épült. A főszereplő lány elveszítette az édesapját, édesanyja távol kénytelen dolgozni. Így a lány, Umi teljesen magára van utalva.
Az iskolához tartozó klubházat lebontásra ítélték. A megmaradásáért folytatott mozgalom alakjába, Shunba szinte teljesen véletlenül botlott bele a lány.
A diákok meg szeretnék valósítani az álmaikat, egy olyan szabadidős tevékenységekre való épületet akarnak magukénak tudni, ahol minden kreativitásukat kiélhetik, és a barátságaikat építhetik. A céljaikért még a hírhedt felnőttekkel is szembeszállnak és megmutatják, hogy ők kiskorúként is felelősséget vállalnak azért, hogy megvalósíthassák az elképzeléseiket.

Miközben szereplőink küzdenek a céljaikért, ahogyan a Ghibli művekből ismert, a szerelmi szál sem hiányozhat és a két erős karakterű szereplőnket a barátaik lassan összeboronálják.