2017. december 27.

Kapcsolat: elképzelés/valóság

Azt hitted, minden habos-babos süteményre hajaz és szivárványos, csillámporos álmokkal vannak körbehintve a párkapcsolatok? 

De nem ám. 

Mondanám, hogy azért nem kell egyből kétségbe esni, ha az első randi nem épp egy gyertyafényes vacsorára hajaz rózsacsokorral megemelve az amúgy is giccses jelenetet. 
Nem kell egyből beleélni magunkat, hogy idős korunkra macskás nők leszünk. 

Rántsuk le a leplet az abszurd romantikus filmek és regények ámításairól.

Randi:
Elképzelés: gyertyafényes vacsora, még talán egy szál virágot is kapsz, este pedig séta a csillagos ég alatt.
Valóság: jó lesz az a gyorsétterem mozival. Mozi közben legalább nem kell agyalni, milyen témáról kellene cseverészni. Télen meg úgy sem lesz kedved kinn sétálgatni a ködben.

Évforduló:
Elképzelés: Az előzőleg említett virág. (ismét), csoki, romantikus filmmel megspékelve, vagy eleve étterem, mint az első randin. (miért kell szegény férfiakat kínoznunk azzal, hogy minden évben eljátsszák ugyanazt a klisét, mint az első randitokon?)
Valóság: vita, melyik sorozatot vagy filmet nézzétek a tévében az este, miközben jóízűen pizzáztok és söröztök. Nyugtázod, hogy legalább kettesben vagytok. Aztán lefeküdtök... aludni.

Ajándékok minden ünnepre:
Elképzelés: csoki, virág, valami alkohol, vagy a vágyott kívánságod megkapása valentin nap, nőnap, évforduló, karácsony, születésnap esetén.
Valóság: Pár év alatt kinősz belőle, rájössz, hogy nem is szereted a szálas, vágott virágokat, és ha kifogja a jackpotot a párod, te magad felejted el az évfordulókat, ünnepeket és még a saját születésnapod is.

Szerelem, mint fogalom:
Elképzelés: Sok csók, ölelés, cukormáz és minden, mai csöpögős, amit csak elképzelsz vele... örökké.
Valóság: Szerelem az,ha tudod, hogy horkol, de mégsem fojtod bele a párnádba. Sőt, nem rugdosod szét a veséit alvás közben, pláne nem jut eszedbe ezek ellenére sem kipaterolni az ágyból.

Kompromisszumok:
Elképzelés: Közös megegyezés mindenben. Hasonló a hasonlóval elv alapján.
Valóság: Nem összeveszni, este melyik sorozatot nézitek a tévében. Ezen felül nem szólsz be neki, hogy éjjelig fenn játszik a számítógépen, de ő sem szól be neked, ha hajnalig olvasol.

Ó, még mindig nagyon szívesen megfojtanálak. De őrült vagyok. Te pedig bolond. Talán ezért. Az elmebajaink kiegészítik egymást. [J. L. Armentrout - Ónix]