2017. december 6.

Nyomozással tarkított kávészünet #49

Már két hete rendületlenül várom, hogy a kezemben legyen a Nász és téboly, és már kaptunk Molyon is egy idézetet, amin lehet spekulálni.

"– Maga igazán pocsékul fest, kedves Vilmos.
– Nagyon köszönöm, Milike – küldött felém halovány mosolyt a puha párnákon heverő, bepólyált fejű, ragtapaszokkal és fapálcikákkal kipányvázott orrú bűnügyi riporter."

Még a végén kiderül, hogy Vili lesz a világon az első férfi, aki kilép a barátzónából és Mili végre beadja neki a derekát, ha már az előző kötetben olyan snassz módon bevallotta az érzelmeit Vili, bár az ilyen nyámnyila módra én is kikosaraztam volna szerencsétlent.

Két kérdés is felmerülhet, hogy most Vilit ki verte meg, illetve Mili került-e vissza pestre, mert minden bizonnyal Vilmos biztos nem utazott el Marosvásárhelyre.
Ha Vili jönne össze Milivel és Richárd Emmát választja, akkor tényleg a bárónak lesz megint igaza, hogy Mili neki csak egy kishúg szerepet tölt be. Bár, azért megpróbálkoznék Emmát a Bélával összeboronálni.

***

Mint azt a korábbi kötetekből megtudhattuk, Richárd nagyon összetett személyiség. Nem sokban különbözik a mai modern férfiaktól, viszont sok olyan dolgot élt meg, ami gyökeresen megváltoztatta.
Mili kezdi belátni, hogy teljesen felesleges egy makacs öszvérrel vitát generálni, így kénytelen lesz Richárdot nyugton hagyni az érzelmeiben fürösztve.
Szinte huszonéves fejjel, apja halála után a szertelen életből a család fejévé válni nem lehetett egyszerű kihívás. Romantikus lelkű és dacos tizenéves lehetett, aki nagyon is jól tudta, hol a helye ebben a világban, sőt nem félte a hatalmát kihasználni. Zabolátlan és esztelen tizenévesként fejjel ment a falnak, aminek meg is lett a következménye.
Amint elveszítette a karját, minden valószínűséggel beletörődött a sorsába, sőt tanult is a csúnya esetből. Rájött, hogy hiába okos és vagyonos, bizony az akkori nők is elsősorban a külcsínre hajtottak. Míg minden nőt taszított a félkarú férfi, addig Mili nem csak, hogy hirtelen toppant az életébe, hanem egyenesen lenyűgözte a lányt, hogy a férfit semmi nem tántorítja meg a karja hiánya. Minden valószínűséggel ezt maga Richárd is észrevehette, mert Mili nem volt képes a hozzá hasonló tizenéves lányokkal egyetemben az érzelmeit titkolni.

Egyszer megmutatja a komoly, huszonhat évéhez illő viselkedést, míg máskor Milivel együtt, mint két kamasz bolondoznak, és szó szerint játszadoznak egymással. Richárdban feltámadhatott a lány jelenlétére azok az ösztönök, amikkel már tizenévesen találkozott és tapasztalt férfiként újra kezdi megízlelni a hódítás és a női lélekkel való játszadozás élményeit. 
Eközben félti is a lányt, mivel ő maga is elég szentimentalizmussal rendelkezik, amiket az elmúlt években teljesen magába fojtott, jól tudja, hogy a lány a tapasztalatlanságából fakadóan még a saját érzelmeiben sincs biztos.

A második kötetben észrevette nem csak Mili aggodalmát, hogy miatta verték meg, hanem a lány félelmét is, hogy egyedül kell hagynia a villában estére, amit valójában ő sem szeretett volna.
A harmadik kötetben már párszor nem volt képes az izgatottságát titkolni, hiába is próbálta pókerarccal meghazudtolni a lánynak az érzelmeit. Párszor hozzáért, amit nem vett észre Mili, sőt mintha csak vigaszképpen ért volna a lány arcához, vagy a térdéhez.


[Update 2018.06.16.
Döbbenet, a post készítésekor már valószínű olvastam az első fejezetet a könyvmolyképző weboldalán, ezért is tudtam következtetéseket Richárdról levonni.]