2021. január 18.

Kozmetikumok 2020 második félév

A második félév is tartogatott pár újdonságot, és terméket, amiről érdemes szót ejtenem. Lássuk hát, mit tud az a nyolc termék, ami a kezem ügyébe akadt.


MISSHA PERFECT COVER BB CREAM SPF42 / PA+++

https://kremmania.hu/kremek/missha-perfect-cover-bb-cream-spf-42-pa

BB krém, más néven Blemish Balm. Eredetileg lézeres plasztikai beavatkozások után használt krém, amely megnyugtatja és regenerálja a bőrt. A Missha Perfect Cover BB krém egyenletes, természetes hatású fedést biztosít, mellette nyugtatja, hidratálja a bőrt. Minden bőrtípushoz ajánlott, beleértve a pattanásos bőrt is, sminkalapként vagy alapozóként használható. Fehérítő, ránctalanító és UV-védő (SPF 42) hatású.

Mindenképp szerettem volna vásárolni egy koreai BB krémet, így mikor eljutottam a termék kereséséig, emellett tettem le a voksom. Minden szép ígérete mellett számomra az volt az elsődleges célkitűzés, hogy megfelelő árnyalatú legyen az arcomhoz. Szerencsére így is lett, a normál arcbőrömhöz jól passzol, nem szárít és nem hagy maga után ragacsos érzést. Közepes fedésű, nagyobb hibákat nehezen fed el, de alapjában a korrektort lehet mellőzni a használata mellett, mivel jól egységesíti a bőr felszínét és árnyalatát. Gyorsan szárad, így egész napra tartós, annyira, hogy sima micellás vízzel is nehéz eltávolítani az arcról. Akár mindennapos használatra is ajánlható.


AKNEROXID 50 MG/G GÉL

https://kremmania.hu/kremek/egyeb-akneroxid-50-mg-g-gel

Az Akneroxid 50 mg/g gél az akne kezelésére szolgáló gyógyszer, melyet a bőrre kell felvinni. A közönséges akne (acne vulgaris) kezelésére szolgál. Az Akneroxid 50 mg/g gél hatóanyaga a benzoil-peroxid. E hatóanyag elöli az aknét előidéző baktériumokat és csökkenti a faggyútermelést, így csökkenti a bőr zsírosságát. Emellett az Akneroxid gél bőrre gyakorolt enyhe hámlasztó hatása segít meggátolni a pórusok elzáródását és a hegesedést.

Mondhatnánk, hogy igen, az egészséges táplálkozással nem vagyok éppenséggel jó barátságban, így kemény módszerhez nyúltam a fájó, gyötrő pattanások ellen. Krémmánián kinéztem a terméket, és az 50 mg dózisú készítményt vásároltam meg. Elsőre is meglepően hatott, hallottam véleményeket róla, hogy vigyázzunk az ágyneműre és a ruhákra, mert befoghatja, de eddig, mivel nagyon kicsi és vékony rétegben vittem fel az arcbőrömre, így nem vettem észre, hogy bármit befogott volna. Ellenben az arcomon jelentősen segített, szárítja és felgyorsítja a pattanások kezelését. Nem kell az egész arcon alkalmazni, csak a kényes területeken.


EOS SHEA BETTER HAND CREAM LAVENDER

https://kremmania.hu/kremek/eos-shea-better-hand-cream-lavender

Shea vaj tartalma révén 24 órás hidratáltságot biztosít Gyorsan felszívódó formula, nem hagy zsíros érzetet, mélyen hidratál Finom levendula illattal Levendulavirág kivonatot, sheavajat-, avokádó- és Jojobaolajat tartalmaz Bőrgyógyászatilag tesztelt, hypoallergén Állatokon nem tesztelték Glutén-, parabén-, ftalátmentes

Ajándékba kaptam ezt a kézkrémet, és amennyit mondogatták, hogy volt, akinek nem vált be a márka ajakbalzsama, úgy ez a kézkrém jó szolgálatot tesz a mindennapokra. Kellemes, enyhe illattal rendelkezik, nem kell sok a termékből, és gyorsan felszívódik.


GARNIER SKIN NATURALS LEVENDULÁS TEXTIL MASZK

https://kremmania.hu/kremek/garnier-skin-naturals-levendulas-textil-maszk

Levendula esszenciális olajjal és hialuronsavval gazdagított, valóságos „hidratáló bomba” egy textil maszk formájában. A bőr intenzíven hidratált lehet akár 3 használat után.

Eddig emlékezetem szerint egy fátyolmaszkot próbáltam ki, de az nem különösen nyűgözött le. A születésnapi ajándékcsomagban ez a maszk lapult, és kezdem megérteni, hogy miért szeretik annyira a termékcsalád maszkjait. Kifejezetten akkor használtam, mikor kicsit szárazabb volt a bőröm, a tasakban sok a termék és akár kétszer is felhasználható. Személy szerint még mindig nem pártoltam át a fátyolmaszkokra, de végre egy kellemes csalódás ért a termék kipróbálásával, mivel jól hidratálta és felfrissítette az arcbőröm. Alkohol tartalma minimális, nem érződik az arcra feltéve, és a levendula illat sem tömény.


BALEA COLD SOFTNESS TUSFÜRDŐ

https://kremmania.hu/kremek/balea-cold-softness-tusfurdo

Krémtusfürdő rózsa és mandarin illattal.

A jól ismert termékcsalád két, számomra újabb illatát próbáltam ki. A mandarin jobban érződött, de megszokottan nem sokáig érződik az illata, éppen csak kitart a fürdés idejéig.


BALEA SENSE OF MAGIC TUSFÜRDŐ

https://kremmania.hu/kremek/balea-sense-of-magic-tusfurdo

Krémtusfürdő bogyós gyümölcs és vanília illattal.

 Ebben a tusfürdőben pedig a vanília illata került előtérbe, de szerencsémre ez a bőrömön utána kicsit sem érződött, és mivel többször emellett tettem le a voksom fürdéskor, így a két tusfürdő terén úgy vélem, ez lett számomra a tetszetősebb illat.


AVON INCANDESSENCE PARFÜM

https://kremmania.hu/kremek/avon-incandessence-parfum

Incandessence: ragyogás, boldogság, bűvölet. A virágos illatjegyek kompozíciója (orchidea, tulipán, bazsarózsa).

Az idei év kedvence lett számomra ez a parfüm. Eleve a bazsarózsa nálam befutó, illetve az orchidea az, ami a leginkább érződik első fújásra. A testpermetet ruhán két nap után is éreztem, a rózsa illata megmaradt az anyagon. Teljes mértékben virágos illat, sőt, elég intenzív komponensről van szó, három, erőteljes illatú virággal, hangulatát tekintve akár minden napos használatra azoknak, akik rákapnak erre az illatra, és ha ez nem elég, a parfüm csomagolása, a kis gömb is tetszetős.


AVON CLEARSKIN PROFESSIONAL FEHÉR AGYAGOS ARCLEMOSÓ, ARCRADÍR ÉS MASZK

https://kremmania.hu/kremek/avon-clearskin-professional-feher-agyagos-arclemoso

5 az 1-ben arcápoló: segít a pattanások kezelésében. Segít mérsékelni az arcon jelentkező piros foltokat, nyugtatja és hidratálja a bőrt, kiegyenlíteni a bőrtónust, halványítani a pattanások nyomait. Arclemosó, arcradír és arcmaszk szalicilsavval. Glikolsavakkal exfoliálja a bőrt segít kitisztítani az eltömődött pórusokat szabályozza a faggyútermelést a matt arcbőrért.

Idén nem a maszknak való használata miatt lett kiemelt, hanem éppenséggel az arclemosó tulajdonsága miatt vált a kedvencemmé. A BB krémről kiderült, hogy az egyszerű zselés lemosók és a micellás víz nehezen tünteti el a bőrről, így hatékonyabb sminklemosóhoz akartam nyúlni, ezt a terméket pedig az előző fél évben is alig vettem kézbe. ennek eredményeképpen pedig tesztelhettem, hogyan működik arclemosóként.