2018. október 23.

Napernyővel felfegyverzett kávészünet #69

Fogjunk is egy kis sajtos tallérba, ahogyan a régebbi kávészünetekben.
Most jönne a Napernyő Protektorátus sorozatból Lord Akeldama sajtospuffancsom jelzője, ha már ennyire belemélyültem a sorozatba…
Egy kis olvasói szünetet tartok a következő Böszörményi kötet előtt, jól tudva, hogy nekem már ezekre az olvasási impulzusokra fel kell készülnöm. 

Utóirat: mikor ezt írtam, úgy volt, hogy a Napernyő Protektorátus második része után nekifogok a Gergő és a táltosviadalnak, de aztán jött a Szégyentelen és már bele is mélyültem a kellős közepébe, hiszen Alexia Maccon ösztönösen vonzza magával a botrányokat:

– Elüldöz a férjed, mert úgy véli, hogy kétszázegy éves farkasemberként nem lehet gyereke és megvádol, hogy nem voltál vele szemben lojális?
– Ugyanezen ok miatt a királynő felmond neked az árnyékkormányban?
– A sokkhatások, amik egy pletykarovat olvasása után felléptek, a saját családod is kidob a házából, tartva, hogy a féltestvéreid „fényes jövője” forog kockán?
– Mindezek fejében még mindig vannak, akik meg akarnak ölni, még akkor is, ha épp jelenleg mással kell foglalatoskodnod és nem érsz rá ehhez hasonló bagatell ügyekre?
Irány Itália, míg férjurad a formaldehiddel igyekszik a maradék ép eszét is konzerválni.

Nem, nem akarom lelőni a poénokat, de már most körvonalazódott, hogy a sorozat köteteiről külön, és részletesen beszámoljak, mert amennyire steampunk stílusú, felnőtt regény, annyira gazdag humorban, leheletnyi erotikus megjegyzésekkel megfűszerezve, hogy aki szereti a fantasy regényeket, a farkasembereket, vámpírokat, ami ráadásul a viktoriánus korszakban játszódik, az nem foghat ezzel a könyvsorozattal mellé.

Nos, egy kis mese az ajándékaimról, mert bizony nem akármivel lettem meglepve. Magamat is "megleptem" természetesen pár könyvvel meg ugye az Ambrózy-sétával, de a barátok és ismerősök idén is felejthetetlenné tették a tudatot, hogy egy évvel idősebb lettem. A csokoládék pedig most nagyon jól jöttek, innen is köszönöm!

Egy kedves ismerős és baráttól, akinek bétáztam már pár írását meglepett két képpel, pontosabban egy akvarellel meg egy rajzzal, amik most már a falam díszítik.

Egy másik barátnőm tudhatta, hogy kacsintgatok a koreai kozmetikumok felé, mert egy széles körű mintacsomaggal és egy ajakra használatos tinttel lepett meg. Természetesen beszámolok külön posztban róluk.
Megjegyzem, a tint ki lett próbálva és az imádom kifejezés túl kevés a fellépett érzelmeim leírására. De erről is kicsit később, külön posztban.

Ezeken felül, az Ambrózy rajongókat sem hagyom bejegyzések nélkül, igyekezek összehozni egy kis írást nem másról, mint a virágos grófról.

Talán félreértések is felléphettek, hiszen már két külön bejegyzés is született a Schildkröte megmondja… „rovatba” és egy elég, számomra is összetett és nehezen emészthető témát dobtam fel másodjára. (Ráadásul eléggé félregépeltem a notórius helyett motorikus lett, de pánikra semmi ok, már javítás alá került.) Talán, ezért is lett az első bejegyzésem egy kicsit lazább, viccesebb, remélve, hogy a keletkező feszültségeket ténylegesen csökkentsük.
Megnyugtatásul elárulom, a következő téma a „Női test rejtelmei, avagy mi az, amiről nem beszél a védőnő?” címet viseli, mivel pár Youtube videó nézése után felmerültek olyan kérdések, amiket maguk a tizenéves lányok nem tesznek fel, vagy maguk a válaszadók elmondásával nem voltam teljesen megelégedve, de olyan is van, amire úgy vélem, tudom a választ, de senki nem kérdez rá, pedig jó lenne, ha tudnánk.

Mindeközben szorgosan készül a következő Savarelly ügyek rész is, ahol most nem épp maga a família, hanem a Novgorodok életébe áshatjuk bele magunkat.