2020. június 24.

Júniusi olvasmányok 2020.

Ebben a hónapban kevesebbet tudtam olvasni, de a havi limitem nem sokat csökkent. Most egy blogos novellasorozatot, egy mangát és két történelmi romantikus kötetet mutatok be, amiket kihívásra olvastam.

Megyeri Judit: Boldogan éltek

Egy blogra készült regénysorozatot találtam a Holttest az Ambróziában című regény szerzőjétől. Egy érdekes, disztópia hangulatú Londonba kerülhet az olvasó, ahol a Népességfogyási intézet előre kiválasztja a párokat, remélve, hogy ezzel az emberek jobban megtalálják életük társát. Céljuk, hogy a népesség csökkenés megfékezése ellen akár három randevú után házasságot kössenek a párok és házasságban élhessenek. Az egyik főszereplőnk, Gilbert, aki kitalálta a rendszert váratlan helyzettel találja magát szembe, hogy pont ő vált el és nem él kapcsolatban, aki a programért felel, így rá kell szánnia magát a házasságra, partner keresésére. Másik szemszögünk és szereplőnk, Alinda, aki egyetemistaként, pénzre van szüksége az új albérlethez, miután a barátnője megházasodik. Mivel a huszonötöt betöltötte, kötelező lett számára belépnie a házasságközvetítési programba, és ekkor adja ki neki találatként Gilbertet. A páros váratlan helyzetekbe sodródik és Gilbert rendszerében egy bugot találtak, ami arra engedett következtetni, hogy nem értik, miért kezdenek gyilkosság áldozata lenni a házas férfiak.

1-22. fejezetig olvasva teljesen lekötött, szívesen láttam volna ezt a történetet papíron is, de sajnos a szerző elmondása szerint ez csak a blogjára kerül fel. Kicsit disztópia, de a rendszert könnyen megérthetjük, így a krimi zsánere fog előtérbe helyeződni közel a 18. fejezettől.

Ahol a regény elérhető:
https://megyerijudit.blogspot.com/2020/03/boldogan-eltek-1-fejezet.html


Kaoru Mori: Emma 1-7. kötet

Az Emma számomra egy kultikus anime, ami a nyugati, régi viktoriánus korszakba repít el. Nagy örömömre szolgált, hogy sok idő elteltével kicsit sem csökkent lelkesedéssel végre elolvashattam a manga tíz kötetéből hetet. Szerintem lassan az Animeaddicts weboldalára fel lesz töltve a többi kötet is, mivel jelenleg a 8. kötet feléig már eljutottak a fordítással és feltöltéssel. Angolul az első három kötet jelent meg, az összes kötet meglepően, de németül látott napvilágot a japán mellett.
Az animétől nem tért el, sőt kiegészítette az általam ismert történetet, és jó volt nosztalgiázni.


Johanna Lindsey: Az örökös

Fülszöveg:

Sabrina Lambert első báli szezonjára készülődik, mert nemsokára debütál az előkelő londoni társaságban. A családja nevét beárnyékoló régi botrány miatt nem sok reménye van arra, hogy a rangjához méltó férjet talál magának, ezért a vidéki hölgy az esélytelenek nyugalmával lép be az estélyek és bálok világába. Annál is inkább, mert vendéglátójuk lánya egy igazi szépség, aki mellett mindenki más elhalványul. Tapasztalatai szerint a férfiakat jobban vonzza Ophelia üres szépsége, mint az ő kedves, vidám és barátságos egyénisége.

Duncan MacTavish eléri a nagykorúságot, és megtudja, hogy egy régi szerződés értelmében el kell hagynia szeretett szülőföldjét, a skót Felföldet, mert várja őt angol nagyapja öröksége. Ráadásul a sosem látott angol márki egy menyasszonyt is választott neki. Duncan gyűlöli Angliát, az angolokat, de leginkább a menyasszonyát, Opheliát, a hiú, gonosz és üresfejű szépséget. Még szerencse, hogy összebarátkozik az egyik szomszédjával, Sabrina Lamberttel, akivel az első perctől kezdve remekül megértik egymást. A vidám hölgy társaságában megfeledkezik minden keserűségéről és haragjáról.

A barátságból lehet szerelem? A fiatalok le tudják győzni a sötét múltat, a titkokat és az előítéleteket? Túl sok az akadály, kevés a remény, de a szerelemnek hatalmas ereje van. Vajon most is megtörténik a csoda, és rátalál a boldogság Sabrinára és Duncanre?

***

Olvastam már az írónőtől, ezért is hökkentettek meg a párbeszédek lazasága. Tegeződés, évelődés, nyílt sértegetések… mintha egy 21. századi regényt olvastam volna. Konkrétan csak ezért vonogattam le a csillagokat, mert a koncepció érdekes volt, a párosunk összehangolódása is meg lett volna jól, ha nem került volna eléjük annyi bonyodalom.
Két estét kis olvasmány volt, kikapcsolódásnak tökéletes. Fanatikus történelmi romantikus rajongóknak nem igazán tudom ajánlani, mivel nem adta vissza a korhűséget. A romantika került előtérbe, és központjában a bálozások, estélyek vannak, ahol nyíltan közölve van a cél, hogy az örökös, Duncan itt találhassa meg leendő feleségét.
Legbosszantóbb szereplő Ophelia nálam teljesen kiverte a biztosítékot, szerintem soha előtte nem olvastam ennyire fúria karakterről, mint amilyen ez a leányzó. már csak azért is olvasnám el a sorozat második kötetét, hogy megtudjam, hogyan lesz megleckéztetve.


Julie Garwood: Álmaim hercege

Fülszöveg:

Csak szeretett nagymamája, Lady Esther tudja, milyen szerencsétlenül érezte magát Taylor Stapleton, amikor a vőlegénye megszökött Taylor unokatestvérével, Jane-nel. Most az idős hölgy – London egyik leggazdagabb és leghatalmasabb úrnője – haldoklik. De előbb segít unokájának véghezvinni a szezon legnagyobb átverését.

Hogy elmeneküljön erkölcstelen nagybátyja gyámsága elől, Taylor feleségül megy a zord amerikai farmerhez, Lucas Rosshoz. Lady Esther pénze lehetővé teszi Ross számára, hogy hazavigye legfiatalabb féltestvérét Montanába. Taylornak is sürgető oka van Amerikába utazni… egy becses örökség, amelyről azonban nem beszél Lucasnak, mivel megegyeztek, hogy Bostonba érkezésük után mindketten a saját útjukat járják. De jóképű férje elbeszélését hallgatva arról, miként telnek a napok Montanában,Taylor tervezgetni kezdi új életét. Számára a végtelen pusztaságokkal és gyönyörű hegyekkel borított Montana igazi paradicsomnak tűnik…

***

Újabb írónő történetét ismerhettem meg, és amilyen hosszúnak tűnt elsőre, kellemesen csalódva élveztem a kötetet. A szereplőket kedveltem, a páros tetszett, és a cselekményben sem volt kifogásolni valóm.
Egyedül pár érdekes kifejezés, illetve Taylor folyamatos titkolózása nem váltott ki belőlem szimpátiát, mert lehet, hogy kevesebb bonyodalommal érhették volna el Lucassal a céljukat. Szerencse, hogy Lucas viszonylag türelmes, de a bonyodalmakat nem ő generálta.
Könnyű volt olvasni, a romantika mellett a szenvedélyes erotika sem maradt el, így egy csillagnál többet nem vonok le a kötet részéről.