2020. június 11.

Renáta W. Müller: Függőségben 1-2.

Újabb magyar szerző történetével ismerkedtem meg, ami lehet, hogy csak két kötetbe fért bele, a cselekménye annyira megfogott, hogy személy szerint csak azt nem értem, hogy miért érhető el egy ilyen jó könyv szinte töredék áron.

Fülszöveg:

Nathaniel Cruz már akkor belebolondult Alexis Woodville-be, amikor a lány a gimnáziumban egy szerencsétlen baleset folytán, fejen találta őt egy focilabdával. A cserfes, vörös hajú, szó szerint levette a fiút lábáról. Egyikük sem sejtette, hogy a spontán vonzalom életre szóló bilincset tesz majd a szívükre. De katasztrofális időzítés és egy buta véletlen hosszú időre elszakítja őket egymástól.
Évekkel később Nathaniel a világhírű football sztár csillogónak látszó életét éli, szívében azonban még mindig megszállottja Alexisnek. A régóta eltitkolt vágyak a felszínre törnek, ám hiába tombol közöttük a szenvedély, a féltékenység és birtokolni vágyás megint szétválasztja őket.
Amikor útjaik később újra keresztezik egymást, hatalmas dilemma előtt állnak. Követve a szívük vágyát, megadják-e magukat az oly régóta elnyomott szenvedélynek, vagy feláldozzák a szerelmet a felelősségtudat oltárán.
***

Találó címet kapott a két kötetes regény, ahol nagyon nehezen talál rá a boldogság a főszereplőinkre. Soha nem találkoztam még ennyi nehéz, bonyolult helyzettel, amit mások vagy épp saját maguk generálnak a kapcsolat kialakulásának hátrányára. Alapjában két céltudatos fiatal találkozik össze, mondhatni egy baleset lévén, de a családjaik nagyban befolyásolják a döntéseiket. Költözés, iskolaváltások, különböző karrier, minden, ami a fiatal felnőttek életében fontossá válik, előtérbe került a történetben. A regény sok évet dolgoz fel, lassan kibontakozó cselekménnyel rendelkezik, és a váratlan helyzetek teremtenek feszültséget. Még sem volt vontatott, mivel ki lettek emelve azok a fontos momentumok, jelenetek, amik folyamatosan újra összehozzák a párost.

A két főszereplőt megkedveltem, igaz, belátható hibákat vétettek, így ez számomra jobban elnézhető volt, mint mondjuk Alex anyjának viselkedése. Ő volt a legunszimpatikusabb szereplő, a többi családtag, illetve Nathaniel családja támogatóak voltak. Több helyszínen játszódik, fontos életeseményeket elevenít meg, míg végül a spontán döntések hozhatják meg a páros boldogságát. Alexis racionalitása mondhatni teljesen ellentéte Nathaniel spontaneitásának, és macsós, csipkelődős beszólogatásaival mégis képes célt érni Alexisnél, aki néha begyöpösödött életűnek tűnhet, de látható, hogy a megfelelő férfi képes belőle is kicsikarni nem kevés szenvedélyt.

Főként a romantika, a szenvedély kialakulása kerül előtérbe, így a huszonéves olvasóközösséget igyekszik a történet megfogni. Dráma nem volt annyi benne, hogy az felettébb bosszantson, inkább faltam az oldalakat, illetve az első kötet frappáns függővége elérte nálam, hogy mihamarabb megvegyem a második részét és izgatottan folytassam a történetet, remélve, hogy tényleg egyszer egymásé lehetnek a főszereplőink. Ezekre még egy kis pluszt adott, hogy váltott szemszöggel olvashattam a folytonos történetet, így mindkét szereplőnk éltébe, gondolataiba is betekintést nyerhettünk.

A tavaszi otthonülős időszakra a szerző ingyenessé tette az első részt, a második kötetet pedig Dibook-on könnyen elérhető kedvező áron.