2021. december 20.

Animesorozat - Koi to Producer: Evol x Love

Nem sok anime sorozatra jutott időm az év második felében, kemény egy sorozatot néztem meg, az is egy 2020 nyári szezonú volt, ami ráadásul elsősorban telefonos játékként vált híressé. Jelenleg már a második résznél tart a játék, és az anime adott a történetnek egy löketet, így aki régebben kezdett neki a játéknak, azok már ismerhetik a folytatását is.

Eredeti cím: 恋とプロデューサー~EVOL×LOVE~

Angol cím: Mr Love: Queen's Choice

Hossz: 12 rész

Műfaj, téma:

akció, krimi, romantikus, shoujo, slice of life, szupererő, bishounen, előadás/fellépés, énekes(nő), fiúhárem, gyerekkori barát, idol, játék alapján, jelenkori fantasy, különleges képesség/erő, összeesküvés, rendőr(nő), tudós, üzletember/üzletasszony

Összefoglaló:

A hősnő az elhunyt édesapja után megörökli annak csőd szélén álló cégét, és vele egy televíziós program produceri teendőit. Hamarosan megismerkedik négy fiatalemberrel, akik mindannyian különböző, Evolnak nevezett természetfeletti képességek birtokosai, és ezzel a hősnő egy rejtélyes összeesküvés középpontjába kerül, ami akár az életébe is kerülhet.

***

Maga a játék egyfajta randiszimulátorként indult, megcélozva a női közösséget, viszont az anime adott neki egy löketet, ennek átgondolására és a sztori teljesen átalakult. Központi szereplőként, Watashi karkaterével vezetünk egy felfutásban levő vállalatot.

A játék mellett kibontakozik a történet, ami egy szuperképességekkel rendelkező karakterekkel teli, akciódús fantasy. Az animében a férfi karakterek megkapták az eredeti nevüket, ami a játékot játszóknak elsőre furcsa lehet.

Konkrétan nekem tisztább képet adott a sorozat a játékhoz, és ezzel kicsit közelebb hozott a történethez. A négy karakter, különböző férfitípust foglal magába, így mindenki, aki játszik a játékkal akaratlanul is lesz kedvence.

Maga ez az önálló történet kiegészíti a játékot, illetve egy komplettebb történetet nyújt a rajongók számára, és a játék ismerete nélkül is élvezhető a sorozat.

Leginkább a fiatal lányoknak célozták meg az animét, és előtérbe kerül a négy férfinak a képességei, ettől lesz erőteljes fantasy történet, illetve a cselekmény akciódús, így kiváltképp gyorsan pörögnek az események, nem éreztem benne semmi felesleges „időhúzást”.

Tipikusan pár nap alatt befejezhető sorozat és a fejezethez kapcsolódó erőteljes függővégek akaratlanul is ösztönzik az embert a folytatásra.

https://animeaddicts.hu/encyclopedia.php?anime.17091