2019. augusztus 6.

Fontos megjegyzésekkel indított kávészünet #90

Először is kezdeném, ami mindenkit érinthet, aki olvasója a blognak, nem mellesleg kedveli az Ambrózy báró esetei könyvsorozatot.

Amit valami furcsa okból szeretném megírni, és nem tudom ennek az indíttatását (mivel senki nem hozta fel és nem foglalkozott ezzel), arra vonatkozóan, hogy sok összehasonlító bejegyzést készítettem más kötetekkel, illetve könyvsorozatokkal egybevetve.

Nem azért kezdtem az Ambrózy sorozatot más könyvekkel és történetekkel összehasonlítani, hogy a sorozatot úgymond "lehúzzam", vagy megmutassam, az alap ötlet milyen alapokra épülhetett. Nem is azért, hogy Böszörményi írására bármi rosszat írjak, hiszen aki ismer, tudhatja, hogy imádom a könyveit, szeretek is róluk áradozni és mindig tanulok az írótól valami újat.

Az alap ötletem az összehasonlításokkal azért született meg, mert ismerem a helyzetet, amikor a rajongók befejezik a fenn említett könyvsorozatot és a könyvmolyok sok esetben nem tudnak mihez kezdeni, nem tudják, mely könyvekhez kellene nyúlniuk és milyen történetek kelthetik fel később az érdeklődésük.

Ezzel a gondolatmenettel kezdtem el kísérletezni, sok-sok könyvet olvastam különböző zsánerekből, stílusokból, keresek olyan karaktereket, olyan helyszíneket vagy épp korbeli hasonlóságokat, amik segíthetnek egy könnyű "váltáshoz", vagy érdemes az Ambrózy rajongóknak egy próbát tenni bizonyos könyvekkel vagy sorozatokkal.

Ezen felül szeretném az érdeklődőknek megmutatni Böszörményi írásait, hiszen vannak különleges történetei az Ambrózy sorozat mellett, akikre érdemes lehet idő szánni. Viszont lehet, hogy ódzkodnak tőlük, nem tudják, kedvelnék-e a történeteket, további sorozatokat tőle, vagy épp felnőtt fejjel bizonytalanok, hogy kedvelnék-e a leginkább ifjúságnak írott regényeit.

Ezeket a tévhiteket szeretném eloszlatni, remélem ez az apró célom sikeres lesz a jövőben. Illetve ezen felül megértik a blogra tévedők ezt az indíttatásom, hogy sokat és részletesen foglalkozzak az általam is kedvelt könyvsorozattal.


Talán ennyi lenne, amit mondhatni bármelyik olvasómnak szántam, így innentől folytatnám a személyesebb, múlt héten zajlott bloghetem egy apróbb folytatását (és mindenféle vicc nélkül rövid leszek), mivel vasárnap nem sikerült mindent flottul lezárni (hiszen a vasárnap számomra is néha inkább egy következő hét kezdete, mintsem egy hét lezárása)


Aki lemaradt a vasárnapom apróságairól, az alábbi linken belekukkanthat:

Augusztus 6. kedd

Napi molyos sütim
Tegnap sikeresen meg lett javítva a családi számítógép. Örültem neki, hogy könnyedén megúsztuk, és nagyobb volt az ijedtségem, mint ami valójában történt. Szóval, először kitisztítottam a gépházat, kivettem a két RAM-ot, azokat is megtöröltem, portalanítottam, a kártyafoglalatok helyét is, végül visszaillesztettem, kábelek a helyükre vissza és bekapcsoltam a gépet. Vicc nélkül, talán soha semminek nem örültem ennyire, mint mikor végre a négy jelző led lámpánál mind a négy zölden világított.

Olvasós hetem van, újabb két könyvbe fogtam bele. Ettől függetlenül kedvem lelem az írásban ismét. A Sherlock sorozat beszámolóval úgy érzem, jól haladok. Más rendkívüli nem történt, kipróbálásra vettem rizschipset, ezen felül a nagyi küldött túrós palacsintát, így ma az lesz a vacsora.