2020. április 11.

Emy Dust: Bilincsbe ​zárt szerelem (Egyesítve 1.)

Amilyen izgalommal vártam, hogy belefogjak egy olyan kötetbe, amit egy éve vettem a könyvfesztiválon, ezzel is megismerjek egy számomra újabb magyar szerzőt, felmerültek kétségek az olvasást követően, hogy mit jelent az, ha valaki magánkiadásban szeretné kiadni a könyveit.

Fülszöveg:

Megan Prescott vágya, hogy édesapja nyomdokaiba lépjen és rendőr legyen. Egy szenvedélyes éjszaka magával ragadj egy ismeretlennel, majd egy újbóli találkozás mindent felfordít az életében. Menekülne az érzelmei elől, de már késő. Nem csak saját magával kell megküzdenie, hanem a körülötte felbukkanó titkokkal és hazugságokkal. Képes lesz rá, megannyi veszteség és csalódás mellett, amik napról napra érik őt?
Fordulatokkal teli történet Akció, Szenvedély, Dráma, Erotika, Humor
Megan és Brian története
Egyes jeleneteket Brian szemszögéből is megismerheted.
***

Láttam kellemes csalódásokat is olvasásaim során, de itt nem a történet volt az, ami elgondolkodtatott, hanem a kiadása a kötetnek. (A lényeg, valamivel meg kell indokolnom, hogy miért fogom lecsillagozni a kötetet.)

Maga a történet jó, megfogott és fenntartotta az érdeklődésem, Brian karaktere kedvelhető, és kiérdemli a könyves pasi titulust. Megan ezzel szemben viszont érthetetlennek tűnt számomra, és a végére felettébb bosszantó szereplő lett. Felelőtlen, nagy kamasznak tűnik, aki hisztis ráadásul. (Teljesen evidens, hogy nem való rendőri pályára… pedig azért láttam fura alakokat rendvédelmi pályán, de Megan ezeken is túltett.)

Az erotikus tartalmában nincs kivetni valóm, de a plusz körök feleslegesek voltak, vagy ahogyan megfogalmaznám, az akció, a drámai és az erotikus jelenetek keveredése tudhat egyfajta káoszt okozni az olvasónak és talán külön-külön jobban helyt állnának. Ennek az enyhítésére jó ötlet volt a rövid fejezetek felépítése, így nem tűnt soknak vagy túl csömörnek a gyakori zsánerek váltakozása.

Brian részeit egyben olvastam az aktuális fejezettel, pontosabban, a megjelölt fejezetek olvasása után, így jobb volt, mintha utólag értettem volna meg a viselkedésének hátterét. Talán ezek a jelenetek kedveltették meg velem Briant. A folytatás felkeltette az érdeklődésem, és vannak utalások ebben a kötetben rá vonatkozóan.

Nem tudok elmenni a helyesírás előtt, ajánlott lett volna átnézetni (- névelőhiányok, mondattani hibák, és még a párbeszéd jelek is ordítják a Home made munkát), a tördelést pedig csak e-book esetén nézem el, fizikai kötet esetén kevésbé. – okkal írom, mert egy kicsit én is perfekcionista vagyok, ha egy történetet vagy novellát adok ki a kezem alól. (ehhez elég megnézni a hivatalos tördelők kezéből kikerült könyvek kinézetét, és azt ellesni)

Nem igazán győzött meg a kötet és nem ajánlanám a szerzőtől első olvasásnak. Viszont a második részébe hamarosan belefogok, és remélem, be tudom bizonyítani, hogy magánkiadású szerzők is képesek fejlődni.