2020. április 17.

Kendall Ryan: Szeretni ​mindenáron (Szeress és hazudj 4.)

A negyedik részét a sorozatnak a harmadik elolvasása után gondolkodás nélkül folytattam.

Fülszöveg:

Egy látszólag ártalmatlan ígéret.
Egy lány, akit nem lehet elfelejteni…
Collins Drake életének minden egyes elemét az irányítása alatt tartja. Az üzleti ügyeitől kezdve a fizikai szükségleteinek a kielégítéséig… minden a parancsa szerint történik.
Így aztán nem volna szabad, hogy felborítson mindent, amikor egy nő jelenik meg a küszöbén, és emlékezteti egy ígéretre, amelyet tízévesen tettek egymásnak.
Mégis ez történik.
Mert Mia Monroe nem csupán a legjobb gyerekkori barátja volt, nem csupán az a lány, akivel elveszítette a szüzességét, és akit azóta sem látott, de ő az egyetlen, akit nem irányíthat. És Mia apránként darabokra szaggatja Collins alaposan kidolgozott terveit.

A New York Times és a USA Today bestsellerszerzőjének legújabb, bűnösen csábító, különálló erotikus regénye.
***

Kicsit idilli befejezése is bizonyítja a sorozat összhangját. Az összes, előző kötetekben lévő szereplőnek szerepe lesz ebben az utolsó részben, láttatja velünk a három fivér összhangját, együttműködését. A hangulat nem tért el ennek a kötetnek az esetében sem, teret adott a jellemfejlődésnek, illetve első két részhez viszonyítva csökkent a dráma, a két fivér határozottabb a legfiatalabbnál.
Maga a sorozat kötetei szorosan kapcsolódnak egymáshoz a szereplőkön keresztül, és a kedvelhető karakterek, jól összeállított párosok miatt kedveltem meg a sorozatot. Erős női karakterek találhatóak benne, nem pedig tehetetlen, nyávogós cicababák, de az önbizalmuk mellé nem feltétlen kapnak döntési képességet.

A legidősebb Drake testvér nem akármilyen élettel rendelkezik, de az olvasót mégis javarészt az izgathatja, hogy mi minden volt a múltjában, ami meg fogja határozni a jövőbeli életét. A váratlan vendége, akivel a gyerekkorát töltötte, mondhatni csak a véletlen kerítette a háza elé, de egyből tudta Collins, hogy az elé került leánynak, már felnőtt nőnek tett ígérete mindennél fontosabb.

Collins fontos döntés elő kerül, el kell válnia Tatianától, akivel érdekkapcsolatban él, hogy adjon esélyt a gyerekkori barátjának, akivel szívélyes kapcsolatot ápolt. A váratlan lehetőségek pedig nem csak Miát és Collinst hozza közelebb egymáshoz, hanem segíti Collinst abban, hogy helyesen döntsön a jövőjét illetően. Szereplőink között szerencsére kevés a konfliktus, nem egészen drámai, van bennük hezitálás, de nem lesz jelentős a cselekményt tekintve. Annyira nem, hogy a kötet vége egészen meglepő fordulattal rendelkezik, és bizonyítja, mennyire fontos lesz a férfi számára az életébe visszatérő nő.

A sorozat célját tekintve még arra is kitér, hogy a férfias gondolkodást boncolgatja, mi veszi rá őket az elköteleződésre. Talán ez a nézőpont a tanácstalan nőknek segítséget nyújthat a „kiismerhetetlen férfiakkal szemben”. Megszokottan a fejezetek váltakozó szemszögből állnak össze, de egyetlen idősíkkal, és ez a kötet is gyorsan olvasható volt.

Kendall Ryan esetén ez volt a legelső könyvsorozatom, de a jövőben biztos nem fogom elutasítani más regényének megismerését, megtetszettek a történetei.