2016. május 29.

Frederica Bosco Vigyázz rám angyal

A Szerelmem egy angyal után nem sok visszaemlékezést ad, egyből belecsöppenünk a történetbe, ahol Mia kómában fekszik az öngyilkossági kísérlete után.

Pont az úgynevezett két világ között lebegett lelkileg, miközben nem tudja eldönteni, mit kezdjen magával: vagy visszatér az élők közé, hogy újra kezdhesse az életét Patrick nélkül vagy belemegy a sötétségbe, hogy a lelke elvesszen. 
Patrick segítő kezet nyújt neki, mire Mia ráeszmél, hogy neki még lenne feladata az életben, önzőségével meg senkinek nem tenne jót.


Felébredve mindenki körülfogja az olvasónak is valami zagyva, kuszaság érzetet adhat. Kivizsgálások, nyaggatás a jövőbeli terveiről, ami természetesen egy tizenéves a háta közepére sem kíván.

Egy öröm maradt számára amit senkivel nem tud megosztani: Patrick ott van mellette és tudnak kommunikálni. Persze, valahogy a történet sem lenne elég zavaros, ha nem csak Mia gondolatait értené Patrick, hanem egyenesen fejhangon beszél Mia hozzá.

Mia olasz nagyanyja megelégelte a várakozást, egyik napról a másikba Mia hozzá került Firenzébe. Távol a családi közegtől, már kezdett felépülni lelkileg, miközben a családja széthulló félben állt Angliában. Miközben a tanulmányaira és a táncra, illetve a felvételi vizsgára koncentrál Mia, szeretné a családját is az újonnan kialakult helyzetben látni viszont. 

Eközben nem elég, hogy a családját is meg akarja menteni, a legjobb gyerekkori barátnőjét is szeretné visszakapni. Annak a barátja folyton zavarja a siralmasabbnál siralmasabb üzenetekkel, hogy végre Mia barátnője észhez térjen.

Visszakerülve Angliába már az iskola és a vizsga elég háttérbe szorult, Mia nagy nehezen visszaszerzi barátnője bizalmát, de mivel ott sem lehet egyszerű az élet, barátnője magányosság érzete miatt teherbe ejtette magát a barátjával, aki természetesen már rég szakítani szeretett volna vele. 

Végül a sikeres balett vizsga után Mia inkább úgy döntött, hogy segít barátnőjének, és Londonba költöznek.


Humorból nincs hiány, bár ahol komoly dologról van szó, semmi mellébeszélést nem lehet érezni, szarkasztikus viccek a túlvilági életről, ezen felül teljesen hétköznapi szituációk sokaságával találja szembe magát az olvasó.
Ezen felül beletekintést nyerhetünk a gyász feldolgozásába is.
Mind tizenéveseknek mind felnőtteknek kikapcsolódás lehet.