2016. május 22.

Májusi könyvolvasás ( Szerelmem egy angyal, Csitt-csitt )

Federica Bosco Szerelmem egy angyal 

Mia egy 16 éves lány, akinek nagy álma, hogy balerina lehessen és felvegyék londoni  Royal Ballet School tánciskolájába. Iskolai élete nem fényes, nem jó tanuló, a beadandó munkáival mindig el van maradva.

Gyerekkora óta van egy barátnője Nina, akinek van egy bátyja Patrick, aki már gyerekkorában megtetszett Mia-nak. Barátnőjét sosem akarta megbántani ezzel így teljesen magába fojtotta az érzelmeit.

Az édesanyjával való örökös veszekedések, a történet közepén meg az olvasó is már belezavarodhat abba, hogy mindent Miának kell intéznie, valahogy ez hűen tükrözi a tizenévesek hozzáállását a nehézségeikhez, hiába érzik magukat felnőttnek, mégsem képesek dönteni vagy cselekedni. Kudarcok, a makacsság, a nagymamájának befolyásolása, Nina naivsága, a gazdag társadalmi pozíciók külső szemlélőjeként elevenedik meg.

Végül Patrick is beleszeret Miaba, így nagy nehezen összejönnek, mint  távkapcsolatban, mivel a királyi haditengerészetnél szolgál Patrick. Irónia, hogy pont a vízben leli vesztét. Nem az lett a vége a könyvnek, amit gondoltam.

Mikor nehezen összejöttek egy hétvégre, elmentek a tengerhez Mia kutyáját is elvitték, akit egy óvatlan pillanatban elsodort a tenger hulláma és Patrick utána ugrott, hogy kimentse, de ő eltűnt a tengerbe. Aztán összeroskadt Mia az eseményektől, végül öngyilkos akart lenni de nem sikerült neki, mintha a szerelme megint segített volna neki mint olyan sokszor.

Becca Fitzpatrick Csitt, csitt

16 éves gimnazistákról szól a történet.

Nora Grey érdekes jelenségeknek lesz tanúja, mintha hallucinációk sorát éli meg. A biológia nem igazán a kedvelt tárgya, sőt közrejátszik egy ültetéscsere is, így biológia órai társa lesz neki Folt. Nora próbálja a kapott feladatán keresztül minél jobban megismerni Foltot, de ő erre inkább eltaszítani akarja Norát. 
Közben az iskolába 2 idegen is megjelenik. Egy srác, akiről később kiderül, egy bűncselekményben vett részt és egy nő aki pszichológusnak vallotta magát közben kiderült, hogy ő egy angyal, aki ráadásul Folt volt barátnője.

Megtudhatjuk, hogy mi Foltnak a feladata, szerepe Nora életében, mi a többi bukott angyal célja. Vérszomj, bosszú és alárendeltség. Végül a legfontosabb lehet Nora és Folt szerelmének a kialakulása.