2016. május 29.

Jennifer Probst Trükkös házasság

A milliárdos feleségek könyvsorozat 2. Kötete

Ebben a történetben az első kötet főszereplőinek, Nick húga, illetve Alexa legjobb barátnője Maggie Ryan történetét olvashatjuk, aki elég érdekesen talált magának párt.

 A családba már szinte beletartozó Michael Conte gróf, aki üzleti társa Nicknek, mint egy családi olasz pékség tulajdonosa.

Michaelnek problémája adódott, mert a legidősebb húgát el szándékozza venni a vőlegénye, de addig nem lehet esküvő, amíg maga Michael, mint legidősebb gyerek a családban meg nem házasodik. 


Viszont törvényszerű, hogy ő még nem találta meg álmai nőjét, így tehetetlen, hogy kit tudna felvállalni ahhoz, hogy pár hétig a felesége legyen, hogy bemutassa a családjának, hogy megnyugodhassanak és ezután  húga megtarthassa az esküvőt.

Michel, mint társvállalkozó, már szinte családtagnak számít a Ryan famíliában, Maggie-vel még vakrandit is szerveztek maguknak, csak nem jöttek össze a dolgok. A múltban történt események és a temperamentumuk teljesen elidegenítik egymástól és a tartós kapcsolattól.

Sikerült egyezséggel összehozni, hogy Maggie eljátssza Michael hű hitvesét, így egyből indultak is Olaszországba. A nagy és zajos család, a mamma és minden almás süteménnyel megáldott, borokkal leöntött környezeti leírás képes lenyűgözni az olvasót, mintha ő maga is ott lenne.

A család már megérkezésükkor letámadta Meggie-t, nagy kivallatásokkal, szinte csoda volt, hogy nem repült vissza azonnal Amerikába. De minek is ment volna vissza, ha Michael mindig ott termett mellette, hogy segítsen neki?

- Tudod, ugye, Margherita, hogyan kell tésztát főzni? Maggie izmai elernyedtek a megkönnyebbüléstől. Istennek hála, Conte mama az egyetlen olyan ételt választotta, amit ő is el tudott készíteni. Gyakran dobott össze egy kis tésztát magának késő este. Azt is kikísérletezte, hogyan lehet elérni a tökéletes al dente állagot.
– Hogyne tudnám – bólintott tehát. Az idősebb nő arcán elégedettség suhant át.
– Helyes. Szükségünk lesz erre-arra. Összekészítettem pár hozzávalót. A masszív konyhapulton liszt, hatalmas tojások, olaj, sodrófák meg mindenféle eszközök sorakoztak. Maggie körbenézett, a tésztás csomagot kereste, meg egy edényt, amiben feltehetné a főzővizet. A mama azonban ekkor kezébe nyomott egy kötényt. Maggie az orrát fintorgatta. Micsoda körülményesség, csak azért kötényt kötni, hogy a félkész tésztát beleszórja a vízbe… de hát ezektől az olaszoktól minden kitelik…

Meggie segít Michael húgának, Carinának nőiesebbé lenni, mert a bátyja gyerekként kezelte még 23 évesen is. Elvitte a munkájára, mint fotós, szervezett neki férfiakkal találkozót. Vigyáztak Michael unokaöccseire, akik igazi rosszcsontok. Maggie megismerhette Michael életét.

Közben a szenvedély csak forrt Maggie és Michael között. Pár csók, ölelés, egymást kerülgették, miközben Michaelnek az lett a célja, hogy megtudja Maggie zárkózottságának és hidegségének az okát.

Már közeledett a hazatérésük napja, Michael édesanyja rosszullétre fogva összehívta a családot, hogy végül egy eskütétellel is alátámassza Michael és Maggie a házasságuk. Így innentől kezdve házasok lettek, még jobban megismerhették egymást, de Maggie sérelmei miatt gondolkozás nélkül hazatért Amerikába.

A pár nap egyedüllét után már sejtették, hogy egyikük sem tud meglenni a másik nélkül, amíg el nem jött az amerikai üzlet felavatásának napja, és Michael nyíltan megkérte Maggie kezét.


Az epilógusban Maggie költözéséről olvashatunk, meg a történet kezdetéről, ahol a Földanya segítségével szerelmi varázslást csinált poénból. Elolvasta a listát, amire felírta, hogy milyen férfit szeretne, végül rájött, hogy neki még a sors is Michaelt szánta társának.