2016. május 8.

Nisekoi ( False Love)

Egy 2014-ben indított sorozatról lesz szó, amit még idén sem sikerült befejezniük a készítőknek. Nem véletlenül, mert idén már a 3. évadát vetítik. ( Hozzánk még nem jött tudtommal de még idén sor kerül rá valószínűleg )

A címből már könnyű rájönni, hogy valami csöpögős, romantikus téma lesz terítéken, aki ezt várta az nem fog csalódni. Elsősorban shounen mű, de lányok is élvezhetik a sorozatot. Ismét egy jakuza történet lesz háttérként.

A főszereplőnk Ichijou Raku, aki a helyi Shuei-gumi örököse, teljesen hétköznapi életet élve várja a pillanatot, hogy találkozzon azzal a lánnyal, akivel 10 éve ígéretet tettek, hogy egymásé lesznek.
Egy lakat és egy kulcs erősítette meg az ígéretet, ez lesz ugyanis a fő momentum, hogy a Rakunál levő lakathoz megtalálja később a hozzátartozó kulcsot és a lányt. Az különösebben őt nem zavar a keresésben, hogy sem a nevére sem az arcára nem emlékszik a lánynak. ( Tipikus hamupipőke effektus, hogy egész éjjel vele táncol a herceg, mégsem tudja, kié az a nyavalyás cipő )

Az osztályában összefut egy szép, félvér szőke lánnyal ( nem, nem fogjátok elhinni de gazdag ) Kirisaki Chitogével, akit tsundere karakternek írták meg a műben, így az ehhez tartozó jelenetek nem fognak csalódást okozni. Ezzel a lánnyal a véletlen folyamán kénytelenek lesznek Rakuval összejönni, mint egy szerelmes kapcsolatban, hogy a családjaik ne öljék meg egymást, így kénytelenek egymás nyakán élni, amit inkább egy se veled se nélküled párharcnak láthatunk a sorozatban.

Hogy ne legyen nekik se egyszerű az életük, a néző meg itt szokott már hajat tépni, hogy miért kell elnyújtani, mint a rétestésztát, bejön egy másik lány is a képbe. Ichijou szerelemes az egyik osztálytársába, Onodera Kosakiba, aki egy félénk, csendes és kedves lány, olyan akire minden férfi igent mondana, hogy vele éljen.

Az első évad teljesen pörgős, az események majdnem a háremanimékbe sorolhatóak, de megmaradnak a puszta slice of life környezetben.

A második évad nagyon várható volt az első évad befejezetlensége miatt, így mindenki nagy reményeket fűzött hozzá. Végül meg az utolsó résznél sokan nézünk, hogy ennyi? A másik az volt, hogy 12 rész, amiben maximum csak a szereplőinket ismerhettük meg egy kicsit jobban, de a történet leragadt. Röviden, aki a befejezést várta, az csalódni fog benne, mert az első részben vége lehetett volna a történetnek, ha akarják.

Az első évad után itt még 2 szereplővel bővül a sorozat, hogy a háremanimék lényegét kicsit próbálják fenntartani a sorozatban. Az egyik meg nem más, mint Onodera Haru, Kosaki húga, aki szintén beleszeret Rakuba. Kosaki persze csak Raku kedvességét és a figyelmességét emeli ki Haru számára.


Fanatikus romantikus műveket kedvelőknek szinte kötelező, másoknak is kimondottan kikapcsolódás lehet mindkét sorozat. Már csak a szituációk miatt is kedvelhető lehet.