2019. november 9.

On Sai: Esővágy

Amikor már szinte mindenre sort kerítettem, amit On Sai megírt, miért hagytam volna ki a novellás gyűjteményét?

Fülszöveg:

Exkluzív válogatás On Sai novelláiból
Bölcsesség, derű, kínzó önvizsgálat, rakoncátlan, pajkos humor, hatalmas vállalás.
On Sai világokat alkot számunkra, hogy megkönnyítse létünket a teremtett világban, és hogy ablakokat nyisson világainkra, ajtókat belső útjainkhoz.
Hol képet kapsz, hol gondolatbonbont, nyugtalanító kérdést;
hol egy üde ötletet, felszabadító élcet.
Tizenhárom történet, tizenhárom feledhetetlen élmény, mely elkísér!
Boldogan nyújtjuk át számodra, Kedves Olvasó.
Csemegézz, érezz, érts!
*****

Könnyed olvasmány, elgondolkodtató és mosolyt előcsalogató történetekkel.
Főként a lelki problémákra fókuszál, mindkét nemből válogatva.

A novellákról:

Jóvágású vérfarkas nősülne
A halál emberi formát ölt egy vérfarkassal találkozva pedig beleveti magát az emberi élet mindennapjaiba. A komoly témát kis humorba foglalva meséli el.

Scar első bálja
A szivárgó sötétség főszereplője, Scar életének abba a részébe vezeti az olvasót, amikor még nem került el a bolygóról. Hamisíthatatlan, és kötelező a Szivárgó sötétség kedvelőinek. Artúr pedig újabb meglepetésekkel kecsegtet, ráadásul jól időzítettem, mivel most karácsonyra várható az új rész.

Hogyan ölne Jung?
Apa-fia konfliktust bemutató történet. Komor háttértörténettel rendelkező novella, etikai kérdéseket felvetve.

A mágia ára
Férfiasság mércéje, avagy az érzelmek vagy a szabadság erősebb? A kívánságok sosincsenek ingyen, ebben a történetben gondolatokat ébresztve mutatja be ennek következményeit.

Az emlékkufár
Az ördögnek el tudjuk adni a lelkünket? Mi az ára az emlékeknek? Befolyásolhatjuk az álmaink? Az embereket mindig is foglalkoztatja, hogy mi lett volna, ha a döntésük pillanatában mást választottak volna. Ebben a történetben a főszereplő szembesül azzal, hogyan tudja a benne élő ének életét befolyásolni akárcsak egy apró döntésével.

Sose szólj be egy varázslónak!
Modern mese a legkisebb királyfiról és a gyíkká varázsolt lányról. Számomra kedvelt történet lett, mesés háttérbe ültetett történet. A segítőkész, de elég beszédes kicsi gyík, aki azért bűnhődik, mert megette a varázsló ribizlijét, társául szegődik a király legkisebb fiához, hogy segítsen belőle királyt faragni. Viszont, mikor a legszebb királylányt kell megtalálni, beláthatja az olvasó, hogy nem biztos az a helyes döntés, amit mások jónak látnak.

Ébredés
Ashaként élni, mint zsoldosa a démonoknak nem is olyan egyszerű. A hirtelen természet és a rideg, vad külső mögött viszont lapulhatnak érzelmek.

Csak mi, lélekharcosok
A vallás és a tudomány meg tud férni egymás mellett? Egy lelkész és egy pszichológus találkozása elég rendkívüli eset, ebben a történetben viszont megtörténik.

Nyolc négyzetméter a világ
Nézőpont egy szenzoros kádon keresztül. Kétértelmű mondataival, frivol hangvételével felkelti a felnőtt olvasók kíváncsiságát.

Orkszar- és barackillat
Sci-fi negatív világképpel rendelkező novella, ahol a könyvben szereplő karakterek háborúznak egymással Budapesten. Darcy megölése, a vérfarkasok és vámpírok szembeszegülése az orkokkal… minden abszurd karakter megfordul a történetben.

Mentsd meg Krisztust!
Alternatív szimuláció környezet, remélve, hogy a jövő emberei meg tudják változtatni a jövőt. Végül a jövőben fontos kérdéssé válik, tényleg szeretnénk a múltunkat megváltoztatni, hogy a jövőnk más legyen? Vagy miért akarnánk más jövőt? Mi történne, ha Júdás nem tudta volna elárulni Jézust, mert előtte már megölték?

Dajkamese
Mi várható a jövőben élő nők számára? Ez a novella boncolgatja, hogy hiába foglalnák el az űrt a férfiak, egy dologra nem gondoltak: a Földnél nincs alkalmasabb környezet a gyerekek megszületéséhez. Végül igaz lehet a teória: minden nagyhatalmú férfi mögött egy nő áll.

Esővágy
Tiszta vágyak megélése, első csalódás, mindez női lélekbe foglalva. A természet és az emberi érzelmek kiteljesülésének keveredését, egymáshoz való közelségét mutatja be.