2020. március 8.

Marie Force: Végzetes viszony (Végzetes 1.)

Szintén egy impulzusvásárlás eredményének tekinthető kötetről beszélhetünk, aminél egészen a kötet utolsó oldaláig kétségek gyötörtek, hogy miért akartam megvenni ezt a kötetet, mivel nagyon se veled, se nélküled kapcsolattal tettem a polcomra a befejezése után.

Fülszöveg:

Washington D. C. Fővárosi Rendőrkapitányságának oszlopos tagja Sam Holland nyomozó őrmester. Komoly győzelemre van szüksége, hogy megmentse a karrierjét – és az önbizalmát – egy katasztrófába torkolló nyomozás után. A tökéletes lehetőség akkor következik be, amikor megtalálják John O’Connor szenátort brutálisan megcsonkított holttestét, és Samet bízzák meg az eset felderítésével. Samnek együtt kell működnie Nick Cappuanóval, aki O’Connor barátja és kabinetfőnöke volt… és akivel, évekkel korábban Sam emlékezetes egyéjszakás kalandba bonyolódott. A szexuális vonzerő még mindig működik közöttük, szinte izzik a levegő, és Samnek küzdenie kell, hogy az ügyre tudjon figyelni. A koronatanúval együtt hálni alapvető hiba, amit nem engedhet meg magának – különösen, amikor egyre több szaftos titokra derül fény a szenátorral és családjával kapcsolatban, ráadásul egyre több az áldozat…
***

A kötet egy elég erős gyilkossággal indul, és amint lehet, máris megismerhetjük a párosunk, akikről kiderül, hogy bizony évekkel ezelőtt találkoztak.

A tagadások tömkelege még inkább közelebb hozza szereplőinket egymáshoz, de még sincs annyira az erotikára vagy a romantikára kiélezve ez a történet, mint azt elsőre gondolná az ember. Nagyon belemerül az akcióban dús jelenekbe, így inkább egy krimi jelleget kap a regény.

Samben nem találtam semmi taszítót, de igazán nem is kedveltette meg magát, míg Nick teljesen könyves pasivá fejlődött a történet végére.

A nyomozás lassúnak hathat, látványosan toporognak a szereplőink, ettől függetlenül nem hagyja a kötet unatkozni az olvasót, mivel elég cselekmény került bele.

A könyv izgalmát az adta, hogy bárki lehetett a gyilkos, és a kiléte csak az utolsó pillanatban lepleződött le. Így mindenkit fenntartással kezelhetünk, és csak az nem lehet gyanús, akinek van alibije. Személy szerint még Nicket is mindvégig gyanúsítottnak vettem, pedig egy idő után sülve-főve végig Sam mellett volt.

A kötet vége a történethez viszonyítva túlzottan idillinek hatott, hirtelen jött rendbe minden és a szereplőink már a közös jövőre koncentrálhatnak.

A romantikus részek jól kiforrottak, a páros titkolózása, később egymás felvállalása sem egyszerű, ha egy nyomozóról és egy kabinetfőnök életéről beszélünk.

Nagyon amerikai stílusúra sikeresett, néhol kicsit filmszerű jelenetre bukkantam, ami a valóságban nem épp úgy van, de a kötet végén kapunk erre magyarázatot, hogy a szerzőnek el kellett a segítség a háttér kialakításához. Kicsit több kutatómunkával talán pontosabb történetet is írhatott volna, de ettől függetlenül nem láttam olyan eget rengető jelenetet, aminél bosszankodtam volna, így ezért nem pontoznám le a történetet.

Izgalom megvolt, romantika sem hiányzott, így egyszer olvasható történetként kezelem.