2020. január 18.

On Sai: Álruhában (Vágymágusok 1.)

Ha nem lenne valakinek elég, hogy karácsonyra megkaptuk Artúrt, On Sai befejezte azt a kötetet, amiről jó pár szót ejtett a könyvhéten megejtett hajós beszélgetésen. Sőt, a második része már készülget, szóval lássuk, mit is takar a Vágymágusok sorozat első kötete.

Fülszöveg:

Lehet barátság férfi és nő között?
Szépvölgyi Rianna egy eldugott völgy grófkisasszonya, aki bogaras atyjával és zenész ikeröccsével él. Rianna férfiruhában van, amikor balszerencséjére találkozik Ras parancsnokkal, aki a hazaérkező hírhedt Kartal hercegnek gyűjt katonákat. Riannát összecseréli az ikertestvérével, és magával viszi. Ha rájönnek, hogy Rianna lány, kiirthatják felségárulásért a családját. Vajon sikerül visszacserélnie magát, mielőtt lelepleződik? De mit tegyen addig a férfiasan vonzó Ras, a magát mutogató jóképű Mort és a vad Lidérc közelében, ha a mágiája csalogatja a férfiakat?
Míg a hercegre várnak, valaki vadászni kezd a csapatra.
Rianna nem számíthat másra, csak az eszére, és egy hajmeresztő szövetségesre, miközben őket lesi a természet, ami hol a halálukat akarja, hol pedig illetlenül valami mást.
***

Rianna, mint főszereplőnk, a kicsi szipoly mindent megtesz a túlélésért, miközben kiáll a szeretet és a vágy ereje mellett. Még egy csapat katona mellett is.
A sorozat címe kíváncsivá tett, mi lehet a történet, de aki olvasta az Esővágy című könyvét a szerzőnek, annak nem fog ez a kötet meglepetést okozni.
Fogyasztásra ajánlom a teát és a körtét vágyfullasztó mennyiségben.

Főszereplőnk alaposan megzavarja a körülötte lévő férfiak érzékeit, és rámutat, hogy mágiát nem csak a düh lobbanthatja fel. Olvasóként vicces olvasni a jeleneteket, mivel szinte abszurd módon kerül a varázslók kezére fiúálcában Rianna, és amint ez megtörténik, izgulhatunk érte, hogy ne lepleződjön le. Szerencséjére talál hamar szövetségeseket és meg tanulja a mágiát kontrollálni.

Kifejezetten szórakoztató olvasmány. Kedvelhető karakterek, vicces szituációkba csomagolva. Szó esik a természet erejéről, a férfi és a női érzelmek boncolgatása. Dominancia és elnyomás hatásait, szexualitás kérdését is feszegeti az olvasmány, és nincs híján az érzékek pironkodás nélküli kitárulkozásáról.

A hercegre várás, az őt körül lengő titkok, és azok megfejtése áll a cselekmény központjában. Izgalmat fenntartó tetőpontokkal rendelkezik a regény, sok arcpirító jelenettel. Aki ismeri On Sai regényeit, azok sejthetik, mire kell számítani, mivel nem törpül el ez a kötet az eddig megjelent könyvei mellett.

Sőt, szinte rövidnek tartható a kötet, a függővég pedig feszegeti az olvasó tudatát, hogyan fog folytatódni Rianna története, miközben már tudhatjuk, hogy ki is a herceg.
A három szövetséges társa, Ras, mint domináns vezető, aki segíti a mágiát használni, Mort a maximalista karakter, aki a tökéletessége miatt teszi kíváncsivá az olvasót, illetve Lidérc sem maradhat el, aki különcként lázadozik, és rosszfiús karakterként segíti Riannát. Őt lengi körül leginkább a kiismerhetetlenség, mégis On Sai precízen vezeti orránál az olvasót, mert kapunk pár megtévesztő jelet, mikor magunk szakállára keressük Riannával és barátaival az ellenséget vagy épp a herceg kilétét.

Aki szeretne kicsit felnőtt tartalmú, kikapcsolódó fantasy olvasmányt, azoknak tudom ajánlani, szórakozásból nincs hiány a kötetben.