2020. január 4.

Sarah MacLean: Hozományvadászok ​kíméljenek! (A szerencsejáték szabályai 1.)

Érdemes felfigyelni a Sarah MacLean rajongóknak a magyarul frissen megjelent kötetére, mivel nem csak önmagában kapunk egy új sorozat indítórészét ezzel a könyvvel, hanem A csábítás kilenc szabálya trilógia folytatásával találhatjuk szembe magunkat.

Fülszöveg:

Egy hozományvadász bármire hajlandó, ha el akar érni valamit…
Tíz éve már, hogy Bourne márki a rangján kívül mindenét elveszítette. A rideg és könyörtelen férfi időközben London legelőkelőbb szerencsejáték-barlangjának társtulajdonosa lett, és bármire hajlandó, hogy visszaszerezze örökségét – még arra is, hogy feleségül vegye a feddhetetlen és karót nyelt Lady Penelope Marburyt.
A lady azonban felbontott jegyessége és az alkalmatlan kérőkben bővelkedő, hosszú évek után nem elégszik meg egy unalmas, kényelmes házassággal. Még szerencse, hogy újdonsült férje, a londoni alvilág hercege dúskál a hölgy számára eddig ismeretlen élvezetekben.
Bourne márki azonban megfogadja, hogy távol tartja feleségét a szerencsejáték bűnös világától – ami nehéz feladatnak bizonyul, ugyanis a lady pontosan tisztában van a saját vágyaival, amelyekért bármit hajlandó feláldozni… akár a szívét is.
***


Penelope neve azonnal eszembe jutott, hogy már olvastam valahol, mikor belefogtam a kötetbe, de később esett le, hogy a Tizenegy botrány egy herceg meghódításához című kötet nyolc évvel későbbi eseményeibe csöppenünk benne, ahol a főszereplő nőnk mellékszereplőként, Leighton herceg menyasszonyaként volt jelen, és aki csendesen meghúzódott az eseményekben.

Ha kell egy kis emlékeztető, az alábbi linken olvashatóak a főbb tudnivalók:

Most viszont újabb kalandba hív minket a szerzőnő és újabb négy részes sorozatba invitálja az olvasókat, amiről már az első oldalon szembesülhetünk. (Meg aki utánanéz angolul a sorozatnak, az már azt is tudhatja, melyik párosok bukkannak fel a további részekbe… aminek esetében javaslom, hogy folytassa a kiadó a sorozat fordítását, mert a következő kötetet már izgatottan várom.)

Nos, nem a megszokott párossal állunk szembe, sőt a kötet végére megkérdőjelezhetjük, valójában ki is a domináns fél. Penelope úgy nőtt fel a férfiak és a családja árnyékában, hogy mindenben engedelmesen azt teszi, amit elvár tőle a környezet, de az akkori érdekházasságok mellett ő is többre vágyik. Kicsit előbújik a történetben az írónő feminista aktivizmusa és ezáltal egy határozott karaktert kapunk a főszerelő nő személyében.

Másik főszereplőnk, Bourne a történet végére szerintem túlzóan is érzelmessé válik férfi létére, pedig a kötet elején megesküdtem volna, hogy egy újabb érdekes könyves pasival kerülünk szembe. Az írónő nem leplezte egyik szereplő érzelmét sem egymással szemben, az olvasók előtt nyílt kártyákkal játszanak, de Bourne gondolatai hagynak kivetnivalót, szemben áll a megszokott zárkózott, kicsit sem érzelmes pasikkal szemben. Ezzel viszont nem biztos, hogy minden olvasót megragadna a személyisége.

A szerencsejáték sem maradhat ki a történetből, az izgalommal teli regényből, miközben a megszokott erotikus jellegű történetet kaphatjuk, arcpirító stílusban, amilyet az írónő előző trilógiájában olvashattunk.

A kötet lezárásával semmi kivetnivaló sincs, meglepően nem a főszereplőkről olvashatunk az epilógusban, hanem felvezetője a sorozat következő kötetének.

Kifejezetten vicces párbeszédek olvashatóak, szórakoztató helyzetekbe kerülnek a szereplőink, így eltekintve a fordított viselkedésről a páros között, egy egészen jó regényt kaptunk.