2019. április 19.

Julia Quinn: Ami Londonban történt (Bevelstoke-trilógia 2.)

Fény derül Julia Quinn egyik legfontosabb kérdésére, hogy mely könyvet olvassák olyan nagy élvezettel a szereplői. Mikor megesküdnék rá, hogy ismételten valami sablonosságba futok, az írónő megcáfolva ismételten egy magában különleges, érezhetően visszafogott történetet kerekített a sorozat második részéhez.

Fülszöveg:

Híresztelések ​és pletykák…
London éltető ereje.

Amikor Olivia Bevelstoke-kal közlik, hogy az új szomszédja állítólag megölte a menyasszonyát, egyetlen percig sem hiszi el. De azért nem állja meg, hogy ne kémkedjen a férfi után, biztos, ami biztos. Lecövekel az ablakánál, a függöny takarásában, és csak figyel, és vár… és felfedez egy hihetetlenül érdekes embert, aki határozottan készül valamire.

Sir Harry Valentine a hadügyminisztérium egy unalmas részlegénél dolgozik, ahol a nemzetbiztonság szempontjából fontos dokumentumokat fordít. Bár ő nem kém, megkapta a szükséges kiképzést, így amikor egy gyönyörű szőke nő figyelni kezdi az ablakából, azonnal gyanút fog. És épp, amikor úgy dönt, hogy a lány nem több egy bosszantóan kotnyeles elsőbálozónál, megtudja, lehetséges, hogy Lady Oliviát eljegyzi egy orosz herceg, aki viszont, lehetséges, hogy összeesküvést sző Anglia ellen. Amikor pedig Harryt utasítják, hogy kémkedjen Olivia után, rádöbben, lehetséges, hogy még ő maga is beleszeret a lányba…

***

Első része lassú felvezető, megszokott női szereplő, furfangos és szórakoztató szójáték építi fel a történetet, az egészen szokatlan leánykérés is mosolyt csalhat az olvasóra. A két főszereplő már azelőtt érdeklődik egymás felé, hogy tudnák egymásról, hogy ki után is érdeklődnek olyannyira.

Főként Harry a főszereplője ennek a történetnek és a cselekmény gördülékenysége rajta áll. Első feladata kémkedni az orosz herceg után, azután azt a parancsot kapja, hogy hagyjon fel a követésével, viszont Olivia érdekében marad a figyelő őrszem feladatánál és a herceg közelében.

Kicsit fokozódik az izgalom, hogy Olivia veszélybe kerül, de Harry bizonyít a lánynak és az olvasónak is, hogy helyén van az esze és a szíve is. Oroszok, angolos hölgypletykák és folyik rendületlenül a vodka a tea mellett, miközben Harry unokatestvére fergeteges felolvasást tart… a trilógiát olvasva számomra ez a kötet nyerte el a legnagyobb szimpátiát.

Nagyon angolos, izgalmasan orosz és szereplőink talpraesettségében sem kell csalódni. Ez az egyetlen kötet, ami kizárólag helyszínként Londonban játszódik.

Julia Quinn: Miss Miranda Cheever titkos naplója (Bevelstoke-trilógia 1.)
Julia Quinn: Tíz dolog, amit szeretek magában (Bevelstoke-trilógia 3.)