2019. április 5.

Sylvia Day: Idegen a férjem

Könnyed, egyszerű történet azon női olvasóknak, akik kedvelik a pikáns írásokat.

Fülszöveg:
Gray már akkor is lenyűgöző volt, amikor négy évvel ezelőtt érdekházasságot kötött Izabellel. Most viszont egyenesen leírhatatlan. Már nem szeleburdi ifjú, korántsem az; meggyötört férfi lett, akit titkok vesznek körül, és aki nem árulja el, mit tett azóta, hogy eltűnt.

Isabel tudta, hogyan bánjon a hajdani, meggondolatlan ifjonccal, de a férje most… ezt a baljósan szenvedélyes férfit nem lehet megszelídíteni. Vajon Isabel fel meri fedezni önmagában mindazt, amire Gray vágyik, amit követel tőle? Bízik benne annyira, hogy egészen átadja magát neki, az ellenállhatatlan, ám idegen szeretőnek?
*****

Hangsúly inkább drámai, mintsem bármiféle tanulsággal szolgáljon az olvasónak, szeretők, házassági félreértések, önzés, féltékenység és minden finomság, ami akár egy brazil szappanoperába is beleillik.

Két főszereplőnk, akik egyfajta érdekházasságot kötöttek, a férj több éves távollét után hazatér feleségéhez, új élet reményében. A feleség, Isabel bizakodik, hogy továbbra is nyílt házasságban lehet, és a szeretőjével, férje hazatérésekor azzal szembesül, hogy a férfi teljesen megváltozott. A férji kötelesség és a birtoklási vágy a nő szenvedélyét is képes felébreszteni.

Isabel egy magabiztos, öntudatos nő, aki fiatalon lett özvegy, így ügyesen kerülgeti a botrányt, miközben szeretőket válogatva éli a független nők mindennapjait, míg nem került képbe a nála fiatalabb Gray, aki fiatal, kicsapongó életet élő férfiként hirtelen ötlettől vezérelve megkérte az özvegy kezét, egy feltétellel: nem élnek klasszikus házasságban, hanem megtartva a szeretőiket, csak kényelmi szempontból kötik össze az életüket.

A házasság nem felhőtlen, mivel Gray szeretője, aki megházasodott másik férfival, miközben Gray gyerekét hordta a szíve alatt, ekkor meghalt a szülés közben, ami a férfi számára súlyos trauma lett.
Három év távollét Grayt teljesen átformálja, az olvasó elsősorban ezt az oldalát fogja megismerni, és tudja, mivel egy történetszálon fut a két főszereplőnk szemszöge.
Az olvasó mindkét fél érzéseibe, gondolataiba betekintést nyer, így nagy meglepetések, különleges fordulatok nem kerülnek előtérbe. Vicces jelenetek csillapítják a történet feszültségét, így kapunk egy szórakoztató írást.

Isabelnek meg kell ismernie a férje új személyiségét, míg a férfi határozottan támogatja a nőt, ezzel lépve a gyász elengedésének útjára. Az egyiküknek a múltból kell kilépnie, míg másiknak gondolnia kell a jövőre.

Kikapcsolódásra tökéletes, aki kedveli az erotikusabb tartalmú történeteket, illetve Sylvia Day írásait. Ezen felül viszont ne várjunk tanulságot, vagy bármi plusz információt, ami komolyabb történelmi regényeknél kaphatunk.