2020. február 2.

Madeline Hunter: A csendestárs (Fairbourne kvartett 1.)

Újabb romantikus sorozat akadt a kezembe, aminél ismételten várom a különleges eseteket, amik megkülönböztetik a többi, már megismert sorozatoktól.

Fülszöveg:

Ki hallott már olyat, hogy nő vezessen egy tekintélyes londoni aukciósházat? Pedig Emma Fairbourne-nak éppen ez a szándéka, miután egy tragikus balesetben elveszíti az apját. Természetesen nem bolond, hogy nyíltan így tegyen, és ezzel elijessze a gazdag gyűjtőket. Így hát a barátnőjével együtt kieszel egy tervet: felbérel egy jóképű és elbűvölő fiatalembert, hogy a nyilvánosság előtt képviselje az aukciósházat.
Az elképzelését siker is koronázná, ha nem avatkozna közbe Darius, Southwaite arrogáns grófja, az aukciósház résztulajdonosa, a csendestárs. A grófnak egyáltalán nem áll szándékában tovább működtetni a vállalkozást, és nyilvánvalóan azt sem engedheti, hogy a bájos Miss Fairbourne irányítsa azt. Nincs más lehetőség, az üzletet el kell adni.
Ám a makacs Emma egyetlen nőhöz sem hasonlít, akivel a gróf eddig találkozott, és nem hajlandó elfogadni a döntését. Darius ezért új fronton indít támadást. Hiszen más módon is elérheti, hogy a hölgy megadja magát, és az sokkal kellemesebb lenne mindkettejük számára…
Madeline Hunter legújabb regényében két elszánt akarat feszül egymásnak, hogy aztán az egymás iránt érzett vágy, az egyre mélyülő érzelmek és a múlt titkainak útvesztőjében megleljék az egymáshoz vezető utat.
***

Könnyed történet, felvezetője a sorozatnak, megismerhetjük a többi szereplőt is. Öt férfi barátsága áll a középpontban, a teljes sorozatot illetve, akikből egy meghalt a batárjával vívott párbajban. A megmaradt négy férfi se együtt se mindenki nélkül tengetik a nemes, arisztokrata mindennapokat.

Ebből az egyik társtulajdonosa a Fairbourne aukciós háznak, így rossz szemmel látja, hogy a tulaj halála után lánya, Emma szeretné tovább vinni az üzletet. Ez a feszültség okozza az egymással szembeni bizonytalanságot a páros között, mivel Darius igyekszik legálisan, eredeti termékeket kiállítani, míg Emma olyan helyzetbe kerül, ami megkérdőjelezi az apja egykori tevékenységeit.

Kevés izgalom van a regényben, de bővelkedik erotikus tartalommal, ami miatt ugyebár kézbe veszi az olvasó, így ebben nem fognak csalódni. A szereplők közötti határozott érzelmek nyíltak, és kisebb ellentétek után összhangba kerülnek. Ha együtt tudnak működni, ütős párost alkotnak, így amint ez megtörténik, már nem lehet az olvasóban kétség, hogyan fog végződni a történtet.

Emma határozottsága különös, és egy határozott, alfahím típusú férfi képes csak megtörni, mint Southwaite gróf. felbukkan a sorozat összes szereplője a történetben, így mindenkiről kialakulhat bennünk egy kép.
Több férfias párbeszéddel találkozhatunk, és kevesebb női csevegés tarkítja a kötetet, így Darius érzelmeiről tisztább képet kaphatunk, mint Emmáéról. A nő hátránya maga a polgári származása, mint kereskedő lánya, de ez a nemest nem feszélyezi, sőt a nő tulajdonságait előtérbe helyezi a sorozat következő részében is.