2020. február 15.

Madeline Hunter: Lady Cassandra meghódítása (Fairbourne kvartett 2.)

A csendestárs című kötetben megismert Emma élete kezd helyrejönni, miközben a barátnője, Cassandra egy olyan bonyolult helyzetbe kerül, amiben rajta áll, nem csak a saját, hanem leendő társa boldogsága is.

Fülszöveg:

Lady Cassandra Vernham amilyen szép, legalább olyan makacs is. Fittyet hány a társadalmi elvárásokra. Szabados életmódjáért azonban nagy árat kell fizetnie: a családja elhidegül tőle, és megannyi pletyka kap szárnyra nem éppen szűzi erényeit illetően. Anyagi nehézségeit a Fairbourne Aukciósház legutóbbi árverése egy időre valamelyest enyhíti ugyan, de a legmagasabb áron elkelő ékszeréért az új tulajdonos, a meglehetősen jóképű és kicsapongó életet élő, ám rendkívül eszes férfi hírében álló Lord Ambury egy pennyt sem fizet. És erre meglehetősen jó oka van: azt gyanítja ugyanis, hogy az ékszert valaki eltulajdonította a családjától – talán éppen maga Cassandra. A férfi elhatározza, hogy nyomozásba kezd a gyönyörű fülbevaló eredetét illetően. Lady Vernhammel számtalanszor keresztezi egymást az útjuk, és egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a legkevésbé sem közömbösek egymás iránt. Csakhogy mindketten mást akarnak: Cassandra a pénzét, Lord Ambury pedig az igazságot. Egy váratlan fordulatot követően végül mégis kénytelenek lesznek egymást segítve küzdeni, és még csak nem is sejthetik, hogy a múltról, a családjukról és az érzéseikről mennyi titokra derül fény.
Madeline Hunter legújabb, szenvedélyes és fordulatosan szőtt regényében folytatódik A csendestársban már megismert szereplők története.
***

Visszaemlékezve a történetre kellemes érzet szállt meg. A kötet záró része kapcsán, amiben rájöhetünk a válaszokra a történetben fellelhető kérdésekre, egy abszolút könnyű, mégis tartalmas, izgalmas regényt olvashattam el.

A fő konfliktusban egy ismeretlen eredetű ékszer származásának kikutatása áll. A fülbevaló eredetének kinyomozása több meglepetést tartogat, mivel Cassandra elárverezi a vagyonokat érő ékszert, amit nem más vásárol meg, mint Lord Ambury, akinek esetén már az elején megtudhatjuk, vannak sejtései, kié is lehetett valójában a fülbevaló.

A páros gyakori találkozásai esetén kétségünk sem lehet, hogy felfigyelnek egymásra, de a férfit feszélyezik azok a dolgok, amik kapcsolódnak a fiatal hölgyhöz. Cassandra élete előítéletekre alapszik, ez szerepel is néhány szóban az első részben is, arra utalva, hogy előfordulhat, hogy Lord Ambury (Yates) legjobb barátja pont a nő miatt párbajozott, és nem értette, a nő miért kosarazta ki a szimpatikus partiképes férfit.
Lassan a baráti társaság is kezdi a párost minél jobban összehozni, így végül odáig jutnak, hogy Yates céljának tekinti a pletykákat eloszlatni, ami körbeveszi Cassandrát, miközben szép lassan beleszeret a nőbe, akit váratlanul elvesz feleségül.

Innen kezdenek az események bonyolódni, ezek is keltették fel igazán az érdeklődésem a történetben. Cassandra kezd megbízni a férfiban, így lassan megtudjuk, hogy mi is történt a kikosarazott baráttal, aki elméletileg kompromittálta a nőt, Yates pedig a családjával igyekezett a konfliktusait megoldani, amiben Cassandra is segédkezett.

Váratlanul jó befejezéssel szembesültem, meglepő fordulatokkal, amiben rájöhetünk, hogy az alma nem esik messzire a fájától, és minden családban vannak titkolt hibák, amiket nem tudtak megoldani.

Ami kicsit bosszantó volt, az pár mellékszereplőhöz köthető, főként Cassandra családját illetően, a nő bátyjának megváltozása, származásának kiléte mind befolyásolni próbálta a nő életét. Szerencsére Yates mindig a nő segítségére sietett, emiatt is kezdtem szimpatizálni Amburyval.

Összességében szórakoztató történelmi romantikus regény, és aki megkedvelte az előző részben a szereplőket, azok nem fognak csalódni ebben a részben sem.
Az írás könnyed, egyszerű és cselekményközpontú, miközben Hunter erősen célba veszi a szereplők kibékítését, és megmutatja, hogy nincs olyan probléma, amit egy házaspár közös erővel nem lenne képes megoldani.