2020. február 15.

Tomcsik Nóra: A ​baronet lánya (A változások kora)

A sorozat negyedik részére várva sem kell unatkozni, egy előzménynovella is készült a sokunk által kedvelt sorozathoz.

Fülszöveg:

A huszonegy éves Gwendolyn izgatottan várja, hogy Londonba érkezve újra találkozhasson a jóképű és megnyerő Mr. Colinnal, és arról álmodozik, hogy hamarosan a férfi felesége lesz. Apja azonban egy másik, előkelőbb fiatalembert jelöl ki a számára.
Gwendolyn eltökéli, hogy kitart Mr. Colin mellett, akár megszökni is kész a férfival, ezzel azonban veszélybe sodorja saját becsületét.
***

A gyerekek anyjának, Gwendolinnak a kalandjáról mesél ez a rövid történet, bemutatva, hogy lányaihoz hasonló vehemenciával rendelkezett. Ez a felállás meglepett és kíváncsiságomat felkeltette, mivel a gyerekeit már elég részletesen megismerhettük.

A fiatal hölgy is dilemmákba került, mikor az érzelmei előtérbe helyeződtek. Így könnyű prédaként állt szembe Mr. Colin, miközben a szülei ellenezték a kereskedőnek titulált férfival kötődő kapcsolatát.

Persze, kis idő kellett, hogy rájöjjön, milyen is Mr. Colin igazából, miközben a lánynak bemutatott Mc Adams (Charles) ellenszenvet vált a lányban. A naivitást elhagyva viszont rá kell jönnie Gwendolinnak, hogy Charles személyiségében több lakozik, mint amennyit egy fiatal hölgy elvárna tőle.

Colin csak játszik vele, az ehhez kötődő csalódását jól körbeírta Tomcsik Nóra, egyfajta tanmeseként is szolgálhat ez a történetrész a fiatal lányoknak.

Ami kifejezetten tetszett, a történetben kaptunk egy beszédes álmot, ami sejtetni engedte a történet végkifejletét.

Mc Adams-el köttetett kényszerházasság viszont meglepetéseket is tartogathat, így a boldog lezárásban nem szenvedhetünk hiányt, annak ellenére, hogy a két főszereplőt, mint szülőket már máshogyan ismerhettük meg a sorozatban.

Én a sorozat olvasása után fogtam neki, így kicsit másabb véleménnyel vagyok most már velük kapcsolatban, pozitívan csalódtam bennük, miközben a sorozatban vártam hasonló jellemfejlődést.

Jó kiegészítője lett a fő történetnek, azt viszont nem tudhatom, hogy aki ezzel a kötettel kezdi, azt nem érheti-e csalódás, hogy szülőkként Mc Adams és Mrs. Adams teljesen máshogy viselkednek, a fiatalkori hibáikat leplezi gyerekeik előtt, és igyekeznek őket megvédeni olyan dolgoktól, amiket ők már egyszer megéltek.