2019. január 18.

On Sai Szivárgó sötétség sorozat mellékkötetek

Az első rész, ami egy kerek történetet mesél el Chester közreműködésével és ciklikusan van felépítve, illetve a második rész lappangó kérdései után, a sorozat két mellékkötettel rendelkezik, mintegy folytatásként.

Lássunk hát a sötétségbe, és összegezzük, mit is tartalmaznak ezek az apró folytatások.

On Sai: Szürke szobák (Szivárgó sötétség 2.5)


Aki lemaradt volna a Lucy című kötetről, azoknak egy oldalnyi felvezető olvasható a legelső oldalon.
Mivel a második rész Scar szemszögéből ott fejeződik be, hogy likvidálják a Szürke szobákba, ez a kötet pont ott fog folytatódni.

Új szereplőink kemények, mint az őket körbevevő acéltömbök, szívósak és tesztoszterontól túlfűtött társaság legnagyobb meghökkenésére hozzájuk kerül Scar, helyrerázva a Lucy által egykor felügyelt börtönt.

Scar szemszögén keresztül átélhetjük Scar beilleszkedését, vele együtt ismerjük meg a szürke szobák hierarchiáját, törtvényeit és végül kiderül, milyen célt szolgál a lány számára az új tapasztalatok ismerete.

Megjegyzés: nem pironkodó kislányoknak íródott mű, a Lucy-hoz hasonló nyíltság övezi a rövid, de önmagában is helyt álló történetet.

Számomra szórakoztató volt, még akkor is, hogy mögöttes, komoly tartalommal rendelkezik a kötet.

On Sai: Miogin bázis (Szivárgó sötétség 2.7)


Míg az előző mellékkötetben Scar volt előtérben, ebben a kötetben Artúr döntéseiről olvashatunk és az ő útját követhetjük tovább. (Mi sem természetesebb, hiszen a lehetséges harmadik rész az ő neve alatt fog futni.)

Egy másik fontos szereplő kiléte, Adalbert kispap is szerepet kap, ami által számomra világossá vált most már a második részben olvasott sorok.

Artúr a kötelezettségek és a rideg racionalitás híve, de neki is rá kellett jönnie, hogy van, aki vigyázza lépteit még akkor is, ha minden hitét elveszítette.

Márkkal való konfliktusai és a kalózokkal üzletelés színesíti a szerelőbázis mindennapjait.

Egy tényt vetett fel igazán a történet: a hit és a tudomány nagyon is megfér egymás mellett.

Ez a kötet győzött meg igazán, hogy igenis kijár egy folytatás minél hamarabb és végre pontot tehessünk szereplőink sorsa felett.

On Sai: Scar (Szivárgó sötétség 1.)
On Sai: Lucy (Szivárgó sötétség 2.)