2019. május 22.

Kakeguri 2. - animesorozat

Addig halogattam a japán animesorozatok nézését, míg végül az jött velem szemben, tudatva, hogy még vannak élvezetes kikapcsolódásra alkalmas tevékenységek.
Lényeg, a lényeg, tudtam már a Kakegurui első évadának megtekintése után, hogy bizony, engem érdekel a folytatása.

Amíg nincs veszíteni valód, addig nem félsz. A legnagyobb család bukkan fel az akadémián, akik szerint kegyetlenebbek náluk nem léteznek, de JabamuYumeko izgalmakkal leplezi le a csalókat.

Játssz tisztességtelenül, még a bizottságot is ki kell kerülni, de a fondorlat és a tisztesség néha kifizetődőbb. Szereplőink szinte szövetséget alkotva szállnak szembe új riválisaikkal, ahol a játékok világa, és tétjei is egyre magasabbak.

Játszani az elnöki pozícióért pár zsetonnal? Tedd fel tétnek az életed, az sokkal kockázatosabb. Aki veszít a játékban, annak le kell ugornia a toronyból.

Vagy a guillotine három főre, ahol is egy ujjat veszítesz el, ha rossz kötelet vágsz el már kockázatosabb, ha úgy véled, hogy a biztonsági fékező el van távolítva a szerkezetből.

De van méreg ellenszeréért folyó kártyajáték küzdelem, vagy olyan árverés, ahol nem tudható, ki játszik és ki nem.

Ha pedig a becsületesség jön szóba, néha az érzelmek befolyásolják a döntéseket, remélve, hogy a csapat jól jön ki a játszmából.

Ezen felül pedig nem elég lefizetni a támogatókat, ha van tehetség, akkor machinációk nélkül is lehet az ember elismert.

Lelepleződik az elnökhelyettes kiléte, Saotome Mary esetében úgy tűnik, mint akit megvesztegettek volna, miközben ő áll nyerésre, Suzui Ryouta, aki az előző részben hű társként állt Yumeko mellett játszott, most sem maradt ki, de inkább csak támogatóként Yumeko szórakoztatására fogad el kihívásokat.

A szerencsejáték buktatóiról, lényegéről és élvezetésről is szó esik a történetben, és Yumeko sok életigazságra szemet nyithat a nézőknek.

Az előző részhez viszonyítva az élvezet hasonló volt, a tétek magasabbak, ez adja meg azt, hogy teljesen leköti a nézőt, illetve kevesebb játék van, de azok nagyon jól ki vannak bontva, részletesek és nem unja le a néző, sőt nem mindig lehet tudni a végkifejletet, így a szereplők szerencséjéért lehet izgulni.

A történet erőteljes függővéggel zárult, ezért is reménykedek, hogy hamarosan lesz szó egy következő évadról.