2019. május 27.

Li Jong-Hi: Annyira király vagy! 1.

Megvettem életem első manhwáját… nos, pedig olvasás szempontjából ez a második történet, ami a kezembe akadt.

Fülszöveg:

Szung-Ha minden lány álma, az iskola fényesen ragyogó csillaga. A tökéletes herceget persze egyáltalán nem könnyű meghódítani, így Nanu számára Szung-Ha csak álom – egy elérhetetlen álom. Az álmok azonban néha valóra válnak! Nanu eleinte nem is sejti, hogy milyen nagy árat kell fizetnie a valóra vált álomért. Hiszen ki hitte volna, hogy a tökéletes herceg valójában egy önző szemétláda?!
***

Nos, ez a manhwa inkább tizenéveseknek íródott, de ez az első kötet egy tanulságot is rejt magában: sose higgy a szemednek és nem minden látszik annak, ami.

Szépfiúnk, Szung-Ha figyelmezteti a lányt, hogy ő nem olyan, mint amilyennek látják az iskola falain belül. Nanu kicsit naivan, de látja, hogy valami nincs rendben, de hogyan oldja meg a problémát, azt nagy valószínűséggel a folytatásból lehet megtudni.

A történet egyszerű folyású, iskolai jelenetekkel tarkított, miközben a két főszereplőnk mögött vannak titkok, de csak Nanu szemszögét láthatjuk, ergo csak az ő életébe kapunk betekintést.

Nagy fordulatokkal nem találkoztam és nagy drámai jelenetek ebben az első kötetben még nem fordultak elő. (ebben az esetben gyanakszom, hogy csak a második vagy harmadik fejezetben lehetnek hasonló kibontakozások)

Képi rajzolása a koreai mangák kétezres évek eleihez hasonló, így a ruházat a karaktereken szokatlan lehet azoknak, akik még nem olvastak egy hasonló történetet sem.

Mivel ezeket hosszú sorozatokra tervezik, így nem meglepő, hogy sok tanulságot nem vonhatunk le, illetve, hogy lassan kibontakozó cselekményt olvashatunk.