2019. június 27.

Robin O'Wrightly: Testcserés számadás (#Wetoo 2.)

Egy tabuktól mentes történet, kifejezetten felnőtt olvasóknak. Az előző kötetben olvashattuk a felvezetést, Sarah Z. Montgomery küldetését, de nem kaptunk rá választ, hogy férje, Richard meg fogja-e fejteni felesége titkát.
Ha meg is fejti, hogyan fogja Sarah életét visszazökkenteni a hétköznapokba? Egyáltalán, folytatódhat-e az életük megszokottan, ahogyan az előtte levő két évtizedben?

Fülszöveg:
„A ​nevem Sarah Z. Montgomery. Hivatásos médium vagyok, a munkaköröm spirituális testszállító. Hova visz ez a küldetés? Mit tanít a szabad akarat? Biztos, hogy elveheted azt, ami a másé, csak mert épp nem nála van? Hol van a határ? Akarod tudni?”

Sarah saját erkölcsi állapota és a házassága is komoly veszélybe kerül egy félresikerült küldetésben. De ez már nem csak róla szól: Richard, a férje nem akar mást, mint visszakapni a lélekben elvesztett feleségét, és ezért képes a legborzasztóbb döntést is meghozni. A következményekkel persze nem számol… Véronique rosszkor van rossz helyen, vagy éppen nincs, és bár nem áldozattípus, mégis nagy bajba kerül. A vőlegénye, Fréderic pedig komoly harccal kénytelen szembenézni, ha nem akarja elveszíteni a szerelmét. És egyáltalán nem tudni, mi lesz a többiek sorsa, akiket még magával ránt az általuk nem irányítható szerencsétlenségek sorozata…

A #Wetoo2 – Testcserés számadás első fele a #Wetoo – Kettős kereszt című részben már olvasható volt, de most kitárul előttünk a folytatás is. Ez a kegyetlenül szókimondó, bizarrul részletes, erotikával teli, tabudöntögető történet mindannyiunké. Akár keresztülmentünk a családon belüli vagy bármilyen nemi erőszaktól a totális lelki és testi sérülésig, akár nem.
***

Ahogyan Borka ígérte, kiteljesedik az első kötetben levő utolsó történet. Aki nem olvasta volna az előző könyvet, azoknak segítségül a történet eleje is olvasható, teljes egészében.

Cselekményben gazdag történet került bele ebbe a kötetbe is, kicsit filmszerű akciójelenettel tarkítva. Mindez nem hátráltató tényező, mivel egy kis izgalmat belecsempészni nem árt a különös történetbe.

A fantázia keveredik a valós történettel, spirituális elképzeléssel társított realista regényről van szó.
Inkább elgondolkodtató, mintsem durva történet számomra. Kifejezetten felnőtteknek, a tartalmát tekintve is. Természetesen, ezt a tényt maga az írónő is kiemeli, de mindenféle figyelmeztetés nélkül én is megjegyzem, tényleg csak felnőtteknek.

Az író célja súrolni a határokat, leplezetlenül szó esik az erőszakról, az ezzel járó lelki hatásokról, miközben hétköznapi problémákat is boncolgat. Az olvasóban zavart kelthet ez a komplex és tabu téma, de ha másért nem, okulásképp érdemes kézbe venni a kötetet.

Hétköznapi szituációkat vezet fel, mindenféle tabu nélkül. Nincs kertelés, csak őszinte gondolatok, és az életszagú helyzetek teszik érthetővé a történetet. Káromkodással, vitákkal, mindenféle vulgáris kifejezésével karöltve, mivel ez többségében a mindennapi életünk része.

Sarah kiakadása és az ezzel járó következmény nem okozott meglepetést, bár néha túlzottnak hathat az olvasónak. Viszont, mikor kell, cselekszik, még segítséget is kap váratlanul olyantól, akitől nem várta volna még az olvasó sem.
Richard kedvenc szereplő lett, aki próbálja higgadtan kezelni a kialakult helyzeteket.
A történet végén levő fordulat jól sikerült, ráadásul Sarah és Richard gyerekei, az ikrek is fontos szerepet kaptak.