2018. december 27.

91 Days animesorozat

Kategóriák:
akció, dráma, krimi, thriller, történelmi, tragédia, alkohol, alvilág, bosszú, bűnözés, gyilkosság, helyszín: Amerika, maffia

Összefoglaló:
1920-at írunk. Helyszín az Egyesült Államok, Lorel városa. Az egyik férfi neve Avilio, akinek lemészárolták az egész családját, és bosszúból meg fogja ölni a barátját. A másik férfi Nero, aki egy napon az alvilág vezére lesz, és Avilio bosszújának célpontja. A történet az elégtételig vezető 91 napot mutatja be.
***

Kategóriáját tekintve nincs korosztályba sorolva, de meg kell jegyezni, ez a sorozat a felnőtt anime rajongóknak kedvezhet, akik szeretik a történelmi fikciós műveket.

Amit elvárhatunk, mind látható benne: titkok, árulások, gyilkosságok, lövöldözés, verekedések és minden részben van indok a vér folyására.

Három maffia család, egyazon érdekekkel. Avilio célja pedig nem más, mint a bosszúállás a családja megöléséért. Ahhoz, hogy profin végezze a dolgát, beépült az egyik maffia családba, elnyerve bizalmukat pedig igyekezett a tudomására jutott illetőket mihamarabb kivégezni. Persze, a barátságok kialakulása szövevényes és vannak helyzetek, ami a hidegvérű Avilio-n is kifognak.

Animációját tekintve a Baccano! sorozat jutott elsőre eszembe, hasonló rajzstílussal rendelkezik, de komolyságát tekintve, aki az említett sorozatot ismeri és kedveli, ez is megnyerheti a tetszését.
Az opening és az ending kifejezetten hosszúak, az ending után néhány résznél váratlan fordulatok kerülnek a néző elé, szóval érdemes az ending végébe belekukkantani.

Kifejezetten a monitorhoz szegezi a nézőt, rövid, tizenkét része figyelemfelkeltő és nem unott, még akkor sem, ha sejthető, hogy valami váratlan fordulat történni fog a cselekményben. Megdöbbentő, sokkoló és mégis szórakoztató a maga módján, megnézése után nem érezhető nyomasztó hangulat, vagy letargia.

A történet vége meghökkentőre sikerült számomra, sőt az első szó, ami eszembe jutott, az a gyönyörű. (irónia a javából) Bizony, a vége már az első résztől kezdve sejthető, de egy úgymond függővéges befejezéssel zárul le, így kapunk utalást, mi lett a főszereplővel, de célzottan nem állíthatjuk, hogy konkrétan mi is történt Avilioval.

A sorozathoz készült egy special, 13. része, ami három előzménytörténet mesél el. Érdemes megnézni, pár plusz történetet kapunk egy megszokott, 24 perces részben.

Plusz megjegyzés: bizony, a yaoi shippelők már ezt is kiszemezték maguknak, és ezen nem is tudok meglepődni, hiszen két határozott, férfias, jóvágású szereplőkről van szó, szóval a női nézők sem maradnak élmény nélkül.